PTT’den Müjdeli Haber, Herkese Yarım Parası Verilecek

PTT’den Müjdeli Haber, Herkese Yarım Parası Verilecek

Vakıflar Genel Müdürlüğünün yapmış olduğu açıklamaya göre yardıma muhtaç ailelere her düzenli yardım yapılacak. Bunun dışında yetim ve muhtaçlık durumunda öğrencilere eğitim yardımı, ihtiyaç sahiplerine kuru gıda hizmeti verilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:41
PTT’den Müjdeli Haber, Herkese Yarım Parası Verilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vakıflar Genel Müdürlüğü 2 Mayıs 1920 yılında kurulmuştur ve 3 Mart 1924 yılında şimdiki adını almıştır. Amacı ise Türkiye’deki vakıfları denetlemektir, Türkiye genelinde ihtiyaç sahiplerini destekler ve yardımda bulunur. Vatandaşlara gıda, barınma ve nakit para desteği sağlanır. VGM tarafından sağlanan ödemelerde muhtaç aylığı her ay vatandaşa ödenir. Peki başvuru nasıl yapılır ve kimler başvuruda bulunabilir?

Aylık destek alacak olan vatandaşlar öncelikle uygun şartları sağlıyor mu diye bakılır, ardından belirtilen sağlık kurulu raporu ile ikamet ettikleri ildeki Vakıflar Bölge Müdürlüğüne gönderilir veya posta yoluyla başvuru yapılır.

Muhtaç Aylığı Almanın Şartları

Eğer kişi muhtaç aylığı alacaksa önce şartlara uygun olmalıdır. Bu şartlar arasında;

  • Akrabanızın engelli olması
  • Ebeveyninizin hayatta olmaması
  • Gerçekten ihtiyaç sahibi olmanız
  • Anne ve babadan en az birinin %40 engelli olması
  • Sağlık güvencenin olmaması

Bu şartlar karşılandığı halde kişi Vakıflar Genel Müdürlüğünden her ay maaş alabilir, sanki emekli maaşı alıyormuş gibi kişi maaşa bağlanır. Başvuran kişilere ödenecek olan tutar 967 Tl olarak belirlendi. Başvuran kişilerin şartlara uyup uymadığı detaylı bir şekilde incelenir ve bu sayede kimsenin hakkı yenmemiş olur.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP