Devlet Vatandaşa Sahip Çıkıyor! Ödeme İçin Düğmeye Basıldı!

Devlet Vatandaşa Sahip Çıkıyor! Ödeme İçin Düğmeye Basıldı!

ABONE OL
2 Şubat 2023 09:30
Devlet Vatandaşa Sahip Çıkıyor! Ödeme İçin Düğmeye Basıldı!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Kronik hastalığı olan vatandaşlar için harekete geçen devlet açıklamalarda bulundu. Buna göre tüberkülozun farklı seviyeleri için ödemelerde bulunulacak. İşte detaylar.. Devlet 4 farklı ödeme için çalışmaları için onay verdi. Buna göre muhtaç er veya erbaş aileleri için ödeme verecek olan devlet yetim olan ya da eşi vefat eden kadınlar için de ödeme verecek. Ancak asıl ödeme kronik hastalığı olan vatandaşlar için yapılacak. Muhtaç durumda olan er ve erbaş aileleri için ödeme yapacak olan devlet ödemeleri 2 yada bir olacak şekilde ayarladı.

Buna göre iki ayda bir 700  TL verecek olan devlet asker çocukları için bu tutarı 350 TL olarak belirledi. Başvuruyu ister er veya erbaş oluşturabilirken isterlerse aile üyeleri de başvuru oluşturabilecek. Eğer kişiler şehit yakınıysa bunu belgelendirmem suretiyle aile bireyleri başvuru oluşturabilecek.

Her Kalem Ayrı Ayrı Hesaplanacak

Bir diğer ödeme ise yetim kalan ya da eşi vefat eden kadınlara yönelik ödeme oldu. Bu ödeme de diğer ödemeler gibi iki ayda bir olarak düşünülüyor. 650 TL olarak planlanan ödeme için kadınların hiçbir sosyal güvencesi olmasın isteniyor. Sosyal güvencesi olmayan kadınların bizatihi kendileri başvuru oluşturmak zorunda. İlerleyen dönemlerde sigortalı iş sahibi olunduğunda bu kadınların ödemelerinin kesilmesi de söz konusu.

Bir diğer beklenen ödeme ise kronik hastalık olanlara yönelik oldu. Buna göre tüberkülozu ikiye ayıran devlet başlangıç seviyesindeki tüberküloza ayrı ödeme yapacak. Ancak ileri seviye olan tüberküloz için daha kapsamlı bir ödeme planlanıyor. İlaç ve tedavi ödemeleri ayrı kalem olarak hesaplanacak.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP