DOLAR

32,6066

0.38%
EURO

34,7666

0%
ALTIN(gr)

2.496,79

0,52%
BİST 100

%
İş Göremezlik Parası ve Raporu 2019

İş Göremezlik Parası ve Raporu 2019

SGK rapor parası almak için 2019 yılında bazı şartlarda değişiklik yapılmıştır belirlenen şartların yerine getirilmesi ile SGK rapor parası alınabilmektedir. Bu haberimizde sizlere İş Göremezlik Parası ve iş göremezlik raporu hakkında detaylı bir bilgilendirmede bulunacağız.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:41
İş Göremezlik Parası ve Raporu 2019
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SGK rapor parası almak için 2019 yılında bazı şartlarda değişiklik yapılmıştır belirlenen şartların yerine getirilmesi ile SGK rapor parası alınabilmektedir.

Geçici iş göremezlik rapor parası; Sosyal Güvenlik Kurumunda sigortalı olarak çalışanlara ve Bağkurlu esnafa verilmektedir. Çalışılamayan günlerin telafisinin yapılması ve işçinin zor durumda kalmaması sebepleri ile geçici iş göremezlik rapor parası ödemesi yapılmaktadır. İş göremezlik rapor parası ayakta tedavi ve yatarak tedavi olmak üzere iki kategoriye ayrılmakta ve bunlara bağlı olarak ödeme yapılmaktadır.

İş Göremezlik Rapor Parası Nasıl Alınır?

Geçici iş göremezlik rapor parası Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından verilmektedir. İşçi raporu aldıktan sonra iş verene teslim etmesi gerekmektedir. İş verenin ise internet üzerinden raporun girişini yapması ve Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirmesi gerekmektedir. İsteyen iş verenler Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek raporu ibraz da edebilmektedir. İş verenlerin raporu Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirmeleri için 3 iş günü bulunmaktadır. 3 iş günü içinde bildirilmeyen geçici iş göremezlik raporları için iş verene ceza kesilmektedir. Bu durumda iş göremezlik rapor parası alma sürecinde işçinin yapması gereken tek işlem raporun iş verene teslim edilmesidir.

Geçici İş Göremezlik Rapor Parası Ne Zaman Hesaba Yatar?

Geçici iş göremezlik rapor parası genellikle 15 iş günü içinde hesaba yatmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu raporu inceledikten sonra onaylanıp onaylanmayacağına dair verilen kararı işçiye SMS yolu ile bildirmektedir. Onaylanan sağlık raporları PTT ya da T.C. Ziraat Bankasına yatırılmaktadır. Eğer işçinin hali hazırda Ziraat Bankası’nda aktif bir hesabı bulunuyor ise rapor parası bu hesaba aktarılmaktadır. Ancak işçinin Ziraat Bankası’nda hesabı bulunmuyor ise PTT’ye para akışı yapılmaktadır.

Geçici İş Göremezlik Rapor Parası Sorgusu Nasıl Yapılır?

Geçici iş göremezlik rapor parasının yatıp yatmadığını sorgulamak için e- Devlet hizmeti kullanılabilmektedir. Ayrıca Ziraat Bankası hesap hareketleri incelenebilmekte ve PTT ile iletişime geçilebilmektedir. Dileyen işçiler Sosyal Güvenlik Kurumu ile de iletişime geçerek rapor parası sorgulamasını yapabilmektedir. İş göremezlik ödeneği hesaba aktarıldığı takdirde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından telefon yolu ile işçiye bilgilendirme yapılmaktadır.

Finans365.com Özel İçerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP