Bu Kış Soğuk Geçmeyecek Yakacak Yardımı Geliyor

Bu Kış Soğuk Geçmeyecek Yakacak Yardımı Geliyor

İşsiz ve yardıma muhtaç vatandaşa bir taraftan nakdi yardım yapılırken soğuklarında gelmesiyle yakacak yadımı da yapılmaya başlanacak. Odun, kömür hususunda sıkıntı yaşayan vatandaşın sorununun bu şekilde çözülmesi bekleniyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:41
Bu Kış Soğuk Geçmeyecek Yakacak Yardımı Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Belli şartlara tabii tutulan odun-kömür yardımı şartlar sağlandığında gerçekleştirilecek.

Kişiler eğer herhangi bir şekilde çalışıyorsa yardımdan kesinlikle faydalanmayacak. TC kimlik numarası ile online şekilde E Devletten başvuru yapmak mümkün. E Devlet’in ilgili kısımları açılan sorgulama ekranında tüm bilgileri görmeniz ve takip etmeniz mümkündür. Online olarak başvuru yapmak istemeyenler içinse yine kimlik bilgileriyle valilikleri ve kaymakamlığı ziyaret etmeleri gerekmektedir. Online ortamda bazı belgeleri toplamanıza gerek kalmazken birebir başvurularda sizden başka belgeler de talep edilecektir. Bunlardan ilki muhtaçlık belgesidir. Kişinin kimlik fotokopisi de istenebilir bu yüzden bu belgeler sizde bulunmalıdır. Her bölgeye farklı miktarda yakacak yardımı yapılması konusunda talimat veren devlet bu şekilde vatandaşın hakkını da korumaktadır.

Devlet Hangi Yardımı Aldığınızı Bilmeli

Ayrıca devletin hiçbir kurum ve kuruluşundan yardım almamak gereklidir. Toplanılan belgelere ek olarak yardım almıyor olmanız araştırılacak yardım alıp almayacağınız kesinleşecektir. Yakacak yardımı alan aileler başvuru doğrultusunda gıda, giyecek vs. yardımı da alabilirler. Burada istenen aynı anda aynı türden yardımların aynı aileye yapılmamasıdır. Pandemiden sonra vatandaş bu tarz yardımları daha fazla araştırı oldu. Süreç esnasında işleri bozulan, kepenk kapatmak zorunda olan bir çok vatandaşa bu yardımlar umut ışığı olmaktadır. Gerekli belgeler toplandıktan sonra yapacağınız başvuruhızlışekilde değerlendirilecektir. Yardım konusunda devlet hiçbir aileyi bekletmemeye özen gösteriyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP