DOLAR

32,3342

0.25%
EURO

35,0737

-0.17%
ALTIN(gr)

2.284,79

0,33%
BİST 100

%
Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın Açıklama Yaptı
  • Finans 365
  • Finans
  • Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın Açıklama Yaptı

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın Açıklama Yaptı

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın CEO Club bankacılar zirvesinin açılışında açıklama yaptı. Konu ile ilgili detaylar haberimizde...

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:41
Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın Açıklama Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın yaptığı açıklamasında, “Para ve sermaye piyasalarındaki normalleşmeye bağlı riskler makul seviyeye geriledi; (risklerin) likiditeye baskısının da azalmasını bekliyoruz. Bankacılık sektörü olarak dış kaynak girişinin sürmesi için olup-bitenin banka bilançolarına etkisi üzerine yatırımcılarla ve yurtdışı piyasalarla görüşmeye devam ediyoruz. Kredilerin çevrilmesi için sürekli müşterilerle iletişim içindeyiz; tüm çabamızla kredi kanallarını açık tutmaya gayret gösteriyoruz.” ifadelerini kaydetti.

Bunun yanı sıra Başkan Aydın,disiplini elden bırakmadan dengeleri sağlam kurmak gerektiğini, bir yandan döviz gelirlerimizi bir yandan da tasarrufları artırmamız gerektiğini vurguladı. Para piyasalarında oynaklık azaldı, faiz oranlarında aşağı yönlü seyir olduğunu ve bankaların yurtdışı borçlanmalarını çevirme oranlarının önemli ölçüde başarılı olduğunu kaydetti. Ayrıca Başkan Aydın, “Kişisel veya sektörel sorunlarımızı ülke sorunu haline getirmemeliyiz; talep ve önerilerde rasyonel olmalıyız.” ifadelerini vurguladı.

AKBANK GENEL MÜDÜRÜ HAKAN BİNBAŞGİL’DE AÇILIŞTA KONUŞMA YAPTI

Genel Müdür Binbaşgil yaptığı konuşmada, “Zorluklara rağmen, 2019’a bakınca Türkiye açısından daha iyi bir yıl olacağını düşünüyorum. Bankacılık sektöründe kredi büyümesine hep alışmışız ama oralarda bir azalma var, bu doğaldır. YP tarafta da küçülme var, bunu bir sağlık işareti olarak görüyorum.” ifadelerini kaydetti.

Önemli gelişmelerden ve son dakika haberlerinden anlık bildirim almak için uygulmamızı indirin:

Android Mobil Uygulamamızı indirmek için TIKLAYIN.

İOS Mobil Uygulamamızı indirmek için TIKLAYIN.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP