Sabit Faizli Mortgage Garanti’den

Sabit Faizli Mortgage Garanti’den

Garanti Bankası mortgage seçenekleri en fazla olan bankalardan biridir. Garanti Bankası, konut sahibi olmak isteyen kişilere mortgage kredisini özel ödemeli, esnek vadeli, ara ödemeli, aylık sabit taksitli gibi bir çok seçeneklerle sunmaktadır. Garanti mortgage seçeneklerinden biri de Sabit Faizli Mortgage'dir.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:42
Sabit Faizli Mortgage Garanti’den
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Garanti Bankası Sabit Faizli Mortgage’nin Özellikleri

Garanti Bankası Sabit Faizli Mortgage, TL olarak ve ekspertiz değerinin maksimum %80’ine kadar kullanılabilen bir kredidir. Sabit Faizli Mortgage, isminden de anlaşılacağı üzere sabit faiz oranı ile kullanılmaktadır. Kredi kullanımlarında faiz oranı, kredi alınan günkü oranda sabitlenmektedir. Sabit faiz oranı kullanıldığı için, aylık taksitler de değişmeyecektir. Bu kredi kapsamında 240 aya kadar vade yapılabilmektedir. Sabit Faizli Mortgage ile satın alınan ev, Garanti Bankası tarafından ipotek konulduğundan kefil istenmemektedir. Ancak Garanti Bankası gerekli gördüğü durumlarda kefil isteme hakkına sahiptir.

Garanti Bankası Sabit Faizli Mortagage’nin Faiz Oranı

Garanti Bankası Sabit Faizli Mortgage faiz oranı, kredi kullanılan vadeye göre değişiklik göstermektedir. Faiz oranları %1,18 ile %1,30 arasındadır. Örneğin 36 ay vade ile 100.000 TL tutarındaki bir kredinin faiz oranı %1,21 olarak hesaplanarak, aylık taksit tutarı 3.443,07 TL olacaktır. 240 ay vade ile 100.000 TL tutarındaki bir kredinin faiz oranı ise %1,30 olarak hesaplanarak, aylık taksit tutarı 1.361,33 TL olacaktır. Bu tutardaki bir kredi için 180 TL taşınmaz rehin ücreti tahsil etmektedir. Garanti Bankası bu kredi kapsamında kredi tahsis ücreti olarak, kredi tutarının %0,05’ini almaktadır. Garanti Sabit faizli mortgage kapsamında alınan ekspertiz ücreti, kredi ile alınacak evin metrekaresine, bulunduğu konuma göre değişmektedir.

Garanti Bankası Sabit Faizli Mortgage Başvuru Kanalları ve Gerekli Evraklar

Garanti Sabit Faizli Mortgage başvurusu Garanti Bankası Şubeleri’nden veya Garanti Bankası İnternet Sitesi’nden yapılabilmektedir. Garanti İnternet Sitesi’nden yapılan başvurular ön onay niteliği taşımaktadır. Garanti Sabit Faizli Mortgage başvurusu için gerekli evraklar ise

  • Nüfus cüzdanı
  • Gelir Belgesi / Maaş Bordrosu
  • Kredi kullanılarak alınacak evin tapu fotokopisidir.

Garanti Bankası gerekli gördüğü durumlarda ek belge ve teminat isteme hakkına sahiptir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP