Gece Yarısı Açıklandı! SGK ve İŞKUR En Az 9.000 TL’den Fazla Yardım Parası verecek!

Gece Yarısı Açıklandı! SGK ve İŞKUR En Az 9.000 TL’den Fazla Yardım Parası verecek!

ABONE OL
30 Aralık 2022 23:51
Gece Yarısı Açıklandı! SGK ve İŞKUR En Az 9.000 TL’den Fazla Yardım Parası verecek!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet tarafından verilen destekler giderek artmaktadır. Annelere 3 ay içinde 9 bin TL’den fazla yardımlar yapılıyor. Bunun yanı sıra 15 farklı yardım ödenekleri bu kurumlardan sağlanmakta. Peki, anneler bu desteklerden nasıl yararlanabilecek? Başvurular nereden ve nasıl yapılıyor? Bütün detaylar haberimizde… Annelere İŞKU ve SGK aracılığı ile son zamanlarda pek çok destek yapılacağı belirtildi. Binlerce lira almanızı sağlayacak bu desteklerle ilgili merak edilen her şey haberimizin detayında.

İŞKUR ve SGK’dan binlerce liraya varan ödenekleri almak için bağlı olarak bir yerde aktif çalışan olmanız şartı sunuluyor. SGK’lı olduğu için SGK’dan alınacak olan doğum parası ilk sırada yer alıyor. Bu para doğum yardımından farklı olarak ödenmektedir.

İŞKUR ve SGK’dan En Az 9,214TL

Asgari ücretli olarak çalışırken ilk bebeğini dünyaya getiren anneye 180 TL emzirme ücreti verilmekte. Bunun dışında 300 TL doğum yardımı ile 6,367 TL’de iş görmezlik ödeneği verilmekte. Bunun yanında yarı zamanlı çalışma desteği de 2,366 TL olarak sağlanıyor. Toplamda annelere 9,214 TL ödenek sunuluyor.

Analık izninin kullanıldığı 16 hafta boyunca kadınlara çalışılmayan her gün için iş görmezlik ödeneği yatırılmaktadır. Asgari ücret alan bir anneye 112 gün için 6,367 TL ödeme yapılmakladır. Doğum yapan yâda evlat edinen bireylere birinci doğum için 60 gün verilmekte. İkinci doğum için 120,üçüncü ve sonraki doğumları için 180 gün verilmekte. Anneler tüm izinlerini kullanmış olup daha sonra ilköğretim çağına kadar çocuklarının bakımlarını üstlenmek isterlerse kısmi çalışma yapma olanaklarına da sahiptirler.

Doğum Parası Ne Kadar Ve Nereye Yatar?

Doğum ücreti çocuk sayısına göre değişmekle birlikte banka hesabınıza değil PTT’ye yatırılmaktadır. Direkt annenin adına yatırılan bu ödenek sadece anne tarafından kullanılabilmektedir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Pelda

    Ben çalışmiyorum ev hanımıyım hiç okula gitmedim her ay tedavi oluyorum ilaç parsı almam içi bu yardıma ihtiyacın var bana çıkmasını temenni ediyorum şimdiden allah razı


HIZLI YORUM YAP