DOLAR

32,5827

0.32%
EURO

34,8190

0.18%
ALTIN(gr)

2.510,75

1,07%
BİST 100

%
Balıkçılar Tanzim Satış Yapılmasını İstiyor

Balıkçılar Tanzim Satış Yapılmasını İstiyor

Tanzim satışlarına balıkçılardan destek var. Balıkçılar tanzim uygulamasını istiyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:42
Balıkçılar Tanzim Satış Yapılmasını İstiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tanzim satışlarının birden fazla şehre yayılması ile beraber balıkçılarda tanzim satış istediklerini ilan etti. Fiyatların aşırı derecede yüksek olmasından dolayı satışlarının azaldığını öne süren balıkçılar tanzim satışların gelmesini istiyor.

Kumkapı balık hali çalışan Balıkçı Kemal Sümbül muhabere yapmış olduğu açıklamada “satışların sezon başına oranla son nereye düştüğünü ve fiyatlar aşırı derecede yüksek doğal olarak satışlarımız düştü. İnsanlar balık almak istemiyor.” açıklamalarında bulundu.

Fiyatları son derece yüksek olduğuna değinen Sümbül birkaç tane nedeni var birisi bilinçsiz avlanma ikincisi ise borsacılık aynı sebze ve meyvelerde olduğu gibi 4 tek kişinin elinde yer alan bu piyasaya mal sormuyorlar ve insanları mağdur ediyorlar. Biz de bazı bölgelerde tanzim satış noktaları olmasını istiyoruz.

“Tanzim satışlarının başlaması ile beraber sebze ve meyve fiyatlarının düştüğünü vatandaşın yüzünün güldüğünü söyleyen Sümbül balık satışlarında da sebze ve meyve de olduğu gibi stok yapıldığını ve piyasanın birkaç kişinin elinde bulunduğunu söyledi. Ortalama olarak 4000 kasa hamsi geliyor tekne yanaşıyor hale hepsi birden getirip koysa rekabet olur ucuz olur ancak bu tekneler tek tek yanaşıyor. Tıpkı sebze ve meyve de olduğu gibi balıkçılarda tanzim satış istiyor açıklamalarında bulundu.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP