Kadınlara Destek Tam Gaz Devam Ediyor Devlet Girişimci Kadınları Ödüllendirecek

Kadınlara Destek Tam Gaz Devam Ediyor Devlet Girişimci Kadınları Ödüllendirecek

Girişimcileri desteklemeye yönelik çalışmalar yapan devlet şu sıralar markaja kadınları almış durumda.Kadınlar için ödeme yapacak olan devlet hazırlıkları tamamladı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:42
Kadınlara Destek Tam Gaz Devam Ediyor Devlet Girişimci Kadınları Ödüllendirecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özellikle kadın girişimcilerin artması için elindengeleni yapan devlet gerek ödemeler gerek teşvikler ile işlemlerinigerçekleştirmeye devam ediyor. Yapılan açıklamağa göre pandemiden dolayı herksiniş gücüne katılımı oldukça azaldı Bu katılım azlığında ise bayrağı öne götüren kadınlar oldu. Kadınlar pandemi dolayısıyla iş gücüne katılmazken katılmak isteyen kadınlar içinse çok az istihdam alanı oluşuyor. Bu bağlamda kendi işini kurmak isteyen kadınlar için devlet çeşitli imkânlarsağlıyor. Bu imkânları kim zaman kendisi de doğrunda oluştururken kimi zaman da kurumları aracılığıyla sağlıyor. Bu defa devlet ilgili kurslarıyla devlet desteği vermeye hazırlanıyor. Dereceye giren kadınlara 45 bin TL tutarında devlet desteği ödenecek.

Emeklilere İzin Çıkmadı

Ödemeler 3 aşamada gerçekleştirilecek. Buna göre ilk aşamada kadınlar beşli bireğitime tabii tutulacak. Bu eğitim kapsamında akadınlar girişimciliğe dair tüm detayları örenmiş olacak. Ardından öğretilen bilgilere ilişkin kurum, kadınlara bir sınav yapacak. Yapılacak sınavlar neticesinde-devlet geriye kalan kadınlar için bir eğitim düzenleyecek. Yine bu eğitimler sonunda bilgileri kullanarak kadınlarında bir proje tasarlamalarını istetecek. Tasarlana projeler online şekilde sunulacak ve online ödül töreni ile ödüllerini alacaklar. Bu çalışma 81 ilin tamamınaişleme konacak. Pilot bölge uygulamasına henüz geçilmedi. Katılımkoşullarını da yayınlayandevlet 55 yaş altı ve 18 yaş üstü kadınları bu programa davet ediyor. Ayrıca emekli kadınlar bu eğitimekatılamayacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP