DOLAR

32,3781

0.18%
EURO

35,0251

-0.19%
ALTIN(gr)

2.324,71

0,24%
BİST 100

%
Döviz Satışlarında Binde 1 İşlem Vergisi! Kambiyo Vergisi ve BSMV Nedir?
  • Finans 365
  • Finans
  • Döviz Satışlarında Binde 1 İşlem Vergisi! Kambiyo Vergisi ve BSMV Nedir?

Döviz Satışlarında Binde 1 İşlem Vergisi! Kambiyo Vergisi ve BSMV Nedir?

Yeni kararla birlikte spekülatif amaçla döviz alım ve satımı yapılmasını caydırıcı hale getirmek amacıyla yüzde 0,1'lik seviyesine getirildi. Kambiyo vergisi nedir, BSMV nedir?

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:42
Döviz Satışlarında Binde 1 İşlem Vergisi! Kambiyo Vergisi ve BSMV Nedir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni açıklanan kararla ile birlikte vergi düzenlemesi geldi. Spekülatif amaçla döviz alım, satımı yapılmış olmasını caydırıcı bir duruma getirmek ve aynı zaman’da da vergi gelirlerini yükseltmek için kambiyo vergisi daha öncede aynı şekilde uygulanan yüzde 0,1’lik seviyeye getirildi.

Karar Resmi Gazete’de de Yayımlandı!

Resmi Gazete’de yayımlanan karar ile birlikte artık kambiyo muamelelerinde satış fiyatı üzerinden binde 1 Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi tahsil edileceği açıklandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı yetkililerinin açıklamsına göre; Bu karar yeni bir vergi düzenlemesi olmamakla birlikte, var olan aynı zaman da daha önce de Bakanlar Kurulu kararı ile yüzde 0,1’den yüzde 0’a çekilen oran yeniden yüzde 0,1’e çıkarıldı.

Bu düzenlemenin amacının spekülatif amaçla döviz alım ve satımı yapılmasını caydırıcı hale getirmenin aynı zaman’da da vergi gelirlerini yükseltmenin amaçlandığı bildirildi.

Kambiyo Vergisi Nedir?

Kambiyo kavramı para veya para yerine geçen belgeler’in değiştirilmesi işlemine denmektedir. Kambiyo ‘nun kapsadığı alanlar para alım aynı zamanda da satımını kapsamaktadır.

BSMV Nedir?

Banka Sigorta Muamele Vergisi’nin kısaltması BSMV’dir. Kredi için alınan faiz üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığına aktırılmak için banka tarafından %5 olarak alınmaktadır.

Yeni düzenlenen vergi değişiklikleri haberlerinden haberdar olmak için mobil uygulamalarımızı yükleyiniz…

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP