DOLAR

32,5995

0.37%
EURO

34,8313

0.26%
ALTIN(gr)

2.496,43

0,50%
BİST 100

%
Okuyan Her Öğrenci Devletten Ödeme Alıyor Başvurular Yeniden Başladı
  • Finans 365
  • Finans
  • Okuyan Her Öğrenci Devletten Ödeme Alıyor Başvurular Yeniden Başladı

Okuyan Her Öğrenci Devletten Ödeme Alıyor Başvurular Yeniden Başladı

Pandemi dolayısıyla her kanaldan ödeme yapan devlet bu defa öğrencileri unutmadı. Her eksimden öğrenciye ödeme yapılacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:42
Okuyan Her Öğrenci Devletten Ödeme Alıyor Başvurular Yeniden Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Açıklamaya göre ana sınıfından lisansa kadar her öğrenciye ödeme yapacak olan devlet başarı ortalamasına dikkat etmeyecek. Bundan dolayı okuyan ve maddi imkansızlık çeken öğrencilerin ivedi şekilde başvuru yapması istenecek. Başvuruların 1 ay içinde değerlendirilip öğrencilere ZiraatBankası veya verilecek hesap bilgileri doğrultunsa ilgili bankalara ödemelerinin yapılması sağlanacak. Ödemelerin her eğitim kademsi için farklı olacağı belirtildi. Herkese aynı şekilde 821 TL ödenmeyecek. Anasınıfı öğrencileri için aylık 500 TL ilkokul öğrencileri için 650 TL ortaokul öğrencileri için 760 TL ve lisansöğrencileri için 821 TL ödeme yapacak olan devlet ödemelerinsıralamasıhususunda da bilgilendirmede bulundu. Buna göre ödemealarak olan öğrencinin TC kimlik numarasının son hanesini bu konuda çok belirleyici olacak.

Belgeler Islak İmza ile Teslim Edilecek

Ödemelere başvuru yapacak olan öğrenci 18 yaşından küçük ise veliyle beraber 18 yaşından büyük ise kendi başına başvuru yapabilecek. Başvuru için öğrenci belgesi, kimlik kartı fotokopisi öğrenci için yeterli olacak. Veli de başvuru yapacaksa o zaman velinin kimlik kartının fotokopisi ve gelir belgesi istenecek. Bunların hepsi Sosyal yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına elden teslim olacak. Islak imzalı belgelerin de var olacağı açıklandı bundan dolayı hiçbir şekildeonlineşekildebaşvuru imkanı olmayacak. Vatandaşlarınbaşvuruları 1 hafta içinde değerlendirilecek. Zor günlerden geçtiğimiz bu dönemdeherkesin nakit ihtiyacı bulunuyor. Bu ihtiyacın görülmesi için vatandaşlarınbaşvuruları hızlı şekildedeğerlendirilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP