DOLAR

32,3455

0.27%
EURO

35,1318

-0.02%
ALTIN(gr)

%
BİST 100

%
Asgari Ücretten Vergilerin Kaldırılmasını Öngören Araştırma Önergesi TBMM’de Görüşüldü
  • Finans 365
  • Finans
  • Asgari Ücretten Vergilerin Kaldırılmasını Öngören Araştırma Önergesi TBMM’de Görüşüldü

Asgari Ücretten Vergilerin Kaldırılmasını Öngören Araştırma Önergesi TBMM’de Görüşüldü

Asgari ücretten alınan vergilerin kaldırılmasına ilişkin araştırma önergesi TBMM'de oylandı. İYİ Parti tarafından sunulan ve asgari ücretten kesilen vergilerin maaşlara eklenmesinin öngörüldüğü önerge kabul edilmedi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:42
Asgari Ücretten Vergilerin Kaldırılmasını Öngören Araştırma Önergesi TBMM’de Görüşüldü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Asgari ücretten kesilen damga vergisi ile gelir vergisinin kaldırılması ve bu vergi tutarlarının çalışanların maaşlarına eklenmesi yönünde bir araştırma önergesi Meclis Komisyonuna sunulmuştu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan tarafından verilen araştırma önergesi TBMM’de oylamaya sunuldu. Söz konusu önerge AK Parti’nin ret MHP’nin ise çekimser oy kullanması dolayısıyla kabul edilmedi.

ASGARİ ÜCRETTEN VERGİ ALINMAMASI KARARI KABUL EDİLMEDİ

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan geçtiğimiz günlerde TBMM’ye bir araştırma önergesi sundu. 14 Kasım Çarşamba günü TBMM Başkanlığı’na asgari ücretli çalışanların gelir seviyelerinin iyileştirilmesi için sunulan kanun teklifi asgari ücretten alınan damga ve gelir vergilerinin kaldırılmasını öngörüyordu. Konuya dair TBMM’ye sunulan kanun teklifi gerekçesinde şu ifadeler yer almıştı.

“İş gücünün önemli bir kısmını oluşturan ancak refah seviyesi açısından beklenen noktada bulunmayan asgari ücretli çalışanların gelir seviyelerinin iyileştirilmesi için ücretleri üzerinden alınan her türlü vergiden muaf tutulmaları gerekmektedir. Bu kapsamlı çalışmanın temelini oluşturması ve asgari ücretli çalışanlarla ilgili detaylı bilgi havuzuna ulaşılması amacıyla; Anayasa’nın 98. ve TBMM İçtüzüğünün 104. ve 105 maddeleri gereğince Meclis araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz”

TEKLİF KABUL EDİLSEYDİ 208 TL ARTIŞ YAŞANACAKTI

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan tarafından sunulan araştırma önergesi kabul edilseydi Asgari Ücrette 208 TL’lik bir artış yaşanacaktı.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP