DOLAR

32,3303

0.24%
EURO

35,0937

-0.11%
ALTIN(gr)

2.296,83

0,86%
BİST 100

%
2020 Memur Ve Personel Alım İlanları Yayımlandı!

2020 Memur Ve Personel Alım İlanları Yayımlandı!

Kamu alanlarında kpss’li ve kpss’siz memur, personel alım listesi eylül ayı ilanları yayımlandı. Detaylar haberimizde…

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:42
2020 Memur Ve Personel Alım İlanları Yayımlandı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eylül ayının memur ve personel alım listesi yayımlandı. Ülkemizde bulunan tüm kamu ve kuruluşlar ağustos ayının bitmesi ile beraber işçi açıklarını kapatmak için personel alım listesi yayımladı. Yayımlanan listede pek çok farklı kadro nitelikler bulunan personel alımları yapılacak ayrıca en az lisans, önlisans ve lise mezunlarından yapılacak. Peki, nasıl başvuru yapılır? Son başvuru tarihi ne? İşte detaylar…

Memur Alımları Başladı!

Kamu Kurum ve Kuruluşları bünyelerindeki eksikliği karşılamak için KPSS puanı olsun ya da olmasın memur alımı yapılacak.

KPSS puanı ile yapılacak memur personel alımları için, 2018 veya 2019 yıllarında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50, 60 veya 70 puan almış olmak şartları aranacak.

KPSS’siz Memur Alımı ve KPSS’siz Personel alımları için de ilanlar yayımlandı. KPSS puanı düşük olan veya KPSS puanı olmayan memurlar için de alım yapılacak.

Kimler alınacak?

Kurumlar işe alım yapacakları memur veya personel adaylarından ilk önce eğitim bilgisi sorgulanmaktadır. Lise mezunları için herhangi bir ortaöğretim kurumundan mezun olmak, Ön Lisans mezunları için Yükseköğretim kurumlarının iki yıllık bölümlerinden mezun olmak ve Lisans mezunları için Dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin bölümlerinden mezun olmuş olmak başvuru için yeterli.

Eylül ayı kamu ilanlarına başvuru yapabilmek için ilk olarak yukarıdaki niteliklere sahip olmak gereklidir. Bunun dışında genel olarak 657 sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak gerekiyor.

Bunun dışında adaylardan, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek gibi şartlar aranacak. Ayrıca Belediyelere Zabıta Memuru alımlarından Boy şartı, Sınav tarihi ile 30 yaşından büyük olmamak ve sürücü belgesine sahip olmak gibi şartlar aranacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP