DOLAR

32,3775

0.16%
EURO

35,0852

-0.1%
ALTIN(gr)

2.324,24

0,22%
BİST 100

%
Ukrayna Yasası Kripto Parayı Madencilikten Ayırmayı Planlıyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Ukrayna Yasası Kripto Parayı Madencilikten Ayırmayı Planlıyor

Ukrayna Yasası Kripto Parayı Madencilikten Ayırmayı Planlıyor

Ukraynalı meclis üyeleri kripto para madenciliğini yasal kripto para birimi statüsünden ayırmaları gerektiği kararını verdiler. Bu yeni yaklaşım önemli bir parlamento komisyonu başkanı tarafından kripto para madencilerini kolluk kuvvetleri sayesinde engelleyebilmek adına öne sürüldü.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:42
Ukrayna Yasası Kripto Parayı Madencilikten Ayırmayı Planlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu hafta gerçekleşen bir dizi baskın ile kolluk kuvvetleri birçok kripto para madenciliği ekipmanına da el koydu. Ukrayna’nın kripto para madenciliği yaptırımı, Ukrayna’daki Rus yanlılarının birbirlerini finanse etmelerinin önüne geçmeyi amaçlıyor.

Bu Sadece Hesaplama İşi

Rada’daki Bilgi Paylaşım ve İletişim Komisyonu Başkanı konumunda bulunan Ukraynalı milletvekili Olexandr Danchenko, kripto para birimleri ile kripto para madenciliğinin birbirinden farklı şekilde değerlendirilmeleri gerektiğini aktardı. Madencilere baskı yapmak amacıyla güvenlik güçlerinin kullanılması olayını kanayan Danchenko, kripto para madenciliğinin sadece hesaplama işi olduğunu savundu.

Başbakan Yardımcısı ile Anlaştı

Danchenko yaptığı bir açıklamada, Ukrayna’nın kripto para madenciliği pazarındaki payının sadece yüzde 3 gerilediğini aktardı. Yapılan istişarelerde kripto para madenciliğinin kripto para birimlerinden ayrılması gerektiğini vurgulayan Danchenko, temyiz başvurusunda bulundu. Başvurunun ardından da Ukrayna Başbakan Yardımcısı ve Ekonomik Kalkınma Bakanı Stepan Kubiv ile bu konunun ilgili bir tasarıyı taslak haline getirerek çözülebileceği konusunda anlaştı.

Ukraynalı Madenciler Kanada’yı Tercih Ediyor

Ukrayna’nın kripto para madencilerine baskısı ile ilgili açıklamalarına devam eden Danchenko, birçok madencinin bu baskılar sonucu ülkeyi terk ettiğini belirterek, Kanada’nın kripto para madencileri için en uygun koşulları yarattığını ve Ukrayna’lı madencilerin de bu koşullardan yararlanmak için paralarını orada yatırdığını aktardı.

Madencilere Baskın

Kiev’deki Kiev Oblast ve Cherkassy Oblast’ta Perşembe günü kripto para madenciliği cihazlarına baskınlar düzenlendi. Başkentteki PJSC Kvazar fabrikasında yapılan arama sırasında 400 madencilik cihazına el koyuldu. Ukrayna Polisi, binlerce ekran kartı, 1,500 sabit disk, 500 ana kart ve birkaç dizüstü bilgisayarı ele geçirdi.

Terör Örgütlerini Finanse Ettikleri Açıklandı

Ukraynalı yetkililerin aktardıklarına göre, madencilik faaliyetlerinden elde edilen gelir Donetsk ve Lugansk’ın Doğu Ukrayna bölgesindeki bölücü faaliyetleri finanse etmek için kullanılıyor. Baskınlar sırasında bulunan Rus banka ayrıntıları ile ilgili belgeler, Rus yanlısı güçler tarafından kontrol edilen topraklara finansal transferlerin gerçekleştiğini doğrular nitelikte.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP