DOLAR

32,3828

0.11%
EURO

35,0674

-0.2%
ALTIN(gr)

2.317,40

1,77%
BİST 100

%
Girişimcilere Özel Müjde Geliyor Kadınların Payı Daha Fazla
  • Finans 365
  • Finans
  • Girişimcilere Özel Müjde Geliyor Kadınların Payı Daha Fazla

Girişimcilere Özel Müjde Geliyor Kadınların Payı Daha Fazla

Devlet, desteklerini girişimciler üzerinden artırmaya devam ederken çok özel açıklamalar devletten geldi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:42
Girişimcilere Özel Müjde Geliyor Kadınların Payı Daha Fazla
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Edinilen bilgiye göre yetkililer girişimciler için özel destekler sunmaya devam ediyor. Özel destekler verecek olan devletin hangi şartlarda bu desteği vereceği ise kulislerde konuşulan en temel merak konusu. İnce eleyip sık dokuyan devlet vatandaşların hangi şartlarda destek alırsa alsın doğru yere gidip gitmeyeceğini görmek istiyor. Bunda dolayı da şartları oldukça ağır koyuyor. Ancak pandemi şartlarında dolayı esnemelere giden devlet bazı kıstasları görmezden gelecek bazı kıstasları ise uygulamaya hiç koymayacak. Özellikle kadın girişimcilerin oldukça destekleneceği bir sürece giriliyor. Kadın girişimcilerin bu kadar önemsemesindeki sebebi ise iş gücünde kadı istihdamının oldukça düşük olması. Kadın çalışanların fazla tercih edilmediği bugünlerde devlet iki farklı projeyle yola devam edeceğini açıkladı. İlk olarak kadınlar kendi işlerini kurabilir ve kuracakları bu işte devletin desteğinden yararlanabilir ya da devletin meslek edindirme kursları ile bir yere yerleştirilebilir. Her iki şartı da sağlayacak olan devlet bu noktadaki kıstaslarını da açıkladı.

Oldukça Esnek Koşullar

İlk olarak kişilerin 18 yaşından büyük olması gerekiyor ayrıca yaş noktasında üst sınır 60 yaşa kadar dayandırıldı Ancak kişilerin halihazırda bir işleri varsa ya da emekli olunmuşsa kişiler bu destekten yararlanamayacak. Ellerindeki mevcut güvenceler vatandaşı uzun süre kendilerine yetecek seviyede. Devlet vereceği destekleri hiçbir güvencesi olmayan vatandaşlara vermek için uğraşıyor. Bir diğer husus ise halihazırda bir projesi olan vatandaşa ek olarak iş gri işimi olan vatandaşın da devlet desteğinde yararlanacağı mevzu. Her iki kategoride devletten ödeme almak için sadece başvuru yapabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP