İhtiyaç Sahipleri İçin Altın Değerinde Fırsat Anında 4 bin 337 TL Ödeme Hesabınıza Aktarılacak

İhtiyaç Sahipleri İçin Altın Değerinde Fırsat Anında 4 bin 337 TL Ödeme Hesabınıza Aktarılacak

ABONE OL
22 Ocak 2023 12:38
İhtiyaç Sahipleri İçin Altın Değerinde Fırsat Anında 4 bin 337 TL Ödeme Hesabınıza Aktarılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İhtiyaç sahibi olan vatandaşla doğrudan temas halinde olan devlet devamlı destek ödemeleri yaparak olası mağduriyetlerin önüne geçiyor. Ödemeler gerçekleştirilirken yaşlı-engelli bakımı yapan kişiler de unutulmadı. İşte detaylar.. 2023 senesinde hak sahipleri bağlamında yeni evde bakım maaşı 4 bin 337 TL olurken, maaşların ne vakit yatacağı da merak hususu oldu.

2.Dereceye Kadar Yakın Olanlar Maaş Alabilir

Yaşlı ve engelliler konusunda daha da hassaslaşan devlet bakım gerçekleştiren kililer için de ödeme yapmaya karar verdi. Belirlenen yeni ödeme ile engelli ve yaşlı bireylere yapılan destek ödemeleri rekor kırmaya başladı. Engelli bireylerin bu ödemeden yararlanması için engelli raporunun alınması gerekiyor. Hastaneler tarafından verilecek bu belgeyi rutin kontroller esnasında alabilirsiniz. Engelli raporunu dikkate alınması için %40 ve üzeri engelin bulunması gerekiyor. Eğer bu oran %40’ın altındaysa başka ödemelerin gerçekleşmesi planlanıyor.

Yapılacak bu ödeme ile engelli ve yaşlı olan vatandaşlar bakım için ayrıca bütçe ayırmak zorunda olmayacak. Ve bu sayede titiz şekilde bakılmış olacaklar. Başvuruların sonucu SMS aracılığı ile vatandaşa iletilecek. Bundan dolayı başvurular esnasında kendi telefonunuzu kullandığınızdan emin olmalısınız. Aylık bakımdan yararlanacak kişiler için de kapsam oluşturuldu. Buna göre aylık maaş almaya hak kazanan kişi engellinin ya da yaşlının 2. Dereceden akrabası olmalıdır. Dayı, yeğen ya da teyzeye rahatlıkla maaş bağlanabilir. Ayrıca 1. Dereceden akrabalar için de onay çıktı. Yaklaşık 1 milyon vatandaşın bu ödemeden yararlanması bekleniyor.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP