Altın Asırlık Rekoru Kırdı! 100 Yıllık Rekor!

Altın Asırlık Rekoru Kırdı! 100 Yıllık Rekor!

Altın rekorları tek tek kırıyor. Altın uzmanları altın fiyatları ve üretimler ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Cumhuriyet tarihinin rekoru gelebilir diye eklediler. İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:43
Altın Asırlık Rekoru Kırdı! 100 Yıllık Rekor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son zamanlarda sergilemiş olduğu fiyat artışları ile yatırımcıların dikkatlerini yeniden üzerine çeken altın fiyatı yükseldikçe cazibesini yükseltiyor.

Altın Araması Yapan Özel İşletme Sayısında Artış

Geçen seneye oranla faaliyete geçen işletme sayısında belirgin bir artış söz konusu. Yeni tesislerinde üretime başlaması ile birlikte üretimin %20 civarında artabileceğini belirten uzmanlar altın üretiminde Cumhuriyet tarihi rekorunun gelebileceğini belirtiyorlar.

Cari açığın artmasının önemli etkenlerinden biri olan altın ithalatının yerli üretimlerle azalması ile birlikte cari açığında düşmesi bekleniyor.

Uzmanlar: Geçen yıl 38 ton altın üretimiyle Cumhuriyet tarihinin rekoru kırılmıştı, bu yıl, 45 ton üzeri üretim ile bu rekorun tazeleneceğini düşünüyoruz diyorlar.

Altın madenleri konusunda çevrecilerden gelen tepkiler üzerine işletmelerin arama ve çıkarma faaliyetleri sırasında çok dikkatli davrandığını belirten uzmanlar devlet denetimlerinin de işletmeleri çok daha fazla titiz olmaya özen gösterdiklerini dile getiriyorlar.

Arama ve çıkarma faaliyetleri sona eren arazilerde üzeri toprak ile kapatılarak ağaçlandırma faaliyetleri yapılıyor.

Altın fiyatlarının her geçen gün yeni zirveler yapıyor olması altın madeni konusunda işletmelerin İştahını kabartıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP