DOLAR

32,5905

0.23%
EURO

34,8181

0.42%
ALTIN(gr)

2.418,69

-0,57%
BİST 100

%
Bakan Selçuk’tan Müjdeli Haber: Ödemeler Bugün Başlıyor!
  • Finans 365
  • Finans
  • Bakan Selçuk’tan Müjdeli Haber: Ödemeler Bugün Başlıyor!

Bakan Selçuk’tan Müjdeli Haber: Ödemeler Bugün Başlıyor!

Ağustos ayında ödemesi beklenen kısa çalışma ödeneği 4 Eylül itibari yani bugün ödenmeye başlıyor! Kısa çalışma ödeneği alan vatandaşın gözü bu haberdeydi… İşte detaylar...

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:43
Bakan Selçuk’tan Müjdeli Haber: Ödemeler Bugün Başlıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk müjdeli haberi geçtiğimiz günlerde vermişti, işsizlik ve kısa çalışma ödeneklerinin ödemesi Ağustos ayında bekleniyordu fakat bugün itibariyle ödenmeye başlıyor. Başvurusu onaylanan vatandaşların ödenekleri; TC kimlik numaralarının son hanesine göre hesaplarına yatırılacak.

Ödemeler Neye Göre Yapılacak?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, işsizlere ve kısa çalışan vatandaşlara ödenek ödemekte. Geçtiğimiz ay ödemeler beklenirken Eylül ayına sarktı, ödemeler başvurusu onaylanan vatandaşların TC kimlik numaralarının son hanesine göre banka hesaplarına yapılacak.

TC Kimlik numarasının son hanesi: 0-2-4 olan vatandaşlara ödemeler bugün yani 4 Eylül’de yapılacak.

TC Kimlik numarasının son hanesi: 6-8 olan vatandaşlara ödemeler yarın yani 5 Eylül’de yapılacak.

Kısa Çalışma Ödeneği Sorgulama Ekranı

Kısa çalışma ödeneğinizle ilgili bilgi almak için kısa çalışma ödeneği sorgulama ekranını kullanabilirsiniz, e-devlet üzerinden kısa çalışma ödeneği sorgulama ekranı hizmeti bulunmaktadır e-devlet’e girerek bu hizmetten yararlanabilirsiniz.

Ödenekler Nereye Yatacak?

E-devlet üzerinde İBAN bilgisi bulunmayan vatandaşların ödemeleri; TC Kimlik numaraları ile birlikte PTT üzerinden yatırılacak. Parasını çekmek isteyenler ise; nüfus cüzdanı ile birlikte PTT’ye giderek gişe işlemleri kısmından paralarını çekebilecekler fakat hususi bir nokta var, bu ödemeler yalnızca kendilerine ayrılan günde çekilebilirler bu durumun sebebi ise pandemi döneminde yoğunluğa karşı tedbir almak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP