Kredi Notumu Nasıl Öğrenirim?

Kredi Notumu Nasıl Öğrenirim?

Günümüzde bankaların kredi başvurularının yanı sıra artık ev kiralarken ya da taksitle akıllı cep telefonu alırken bile kredi notu ortalamasına bakılmaktadır. Peki, "kredi notumu nasıl öğrenirim" diyen kişilerin uygulamaları gereken yöntemler nelerdir?

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:43
Kredi Notumu Nasıl Öğrenirim?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kredi Notumu Öğrenmek İstiyorum

Kredi notu sistemi aslında kişinin mali açıdan olan güvenirliğini gösteren en önemli göstergedir. Bu nedenle mutlaka yakından takip edilmeli, mümkün olan en yüksek seviyede tutulmaya çalışılmalıdır. En yüksek kredi notu 1900 puan olarak sınırlandırılırken en düşük kredi notu ise sıfırdan başlamaktadır. Genelde sıfır kredi notu ortalaması daha önce bankadan hiç kredi kullanmayan ya da kullandığı kredilerin ödemesini yapmadığı için kara liste adı verilen borç listesine giren kişilere verilen puandır.

Kredi notu sorgulaması için kullanılabilecek en kolay yöntem Findeks kredi notu sorgulama sistemini kullanmaktır. Bunun için Findeks internet sitesi üzerinden üye olmak ardından da kredi notu sorgulama ekranını kullanmak yeterlidir. Findeks üyeliği için sahip olmanız gereken tek şey bankaların internet şubeleri için kullanılan bir cep telefonu numarasına sahip olmaktır. Bankaya kayıtlı olan cep telefonu numarasına sahip kişiler ücretsiz Findeks üyeliği için Findeks internet sitesi üzerinden kayıt olmaktır. Findeks üyeliği ücretsizdir.

Findeks Kredi Notu Sorgulama Nasıl Yapılır?

Findeks kredi notunu öğrenmek isteyen kişilerin tercih edebilecekleri yöntemlerden biri de internetten kredi notu sorgulaması yapmaktır. Findeks kredi notu sorgulama hizmetini internetten yapmak için Findeks internet sitesi üzerinden giriş yapmanız ve ardından sorgulama ekranlarını takip etmeniz yeterli olacaktır. Findeks internet sitesi üzerinden yapılan sorgulamalar ücretli olup sadece ilk kez Findeks üzerinden kredi notu sorgulaması yapacak olan kişiler için ücretsiz kredi notu sorgulama hakkı da tanınmaktadır.

Turkcell Kredi Notu Sorgulama

Cep telefonu ile kredi notu sorgulama hizmetinden yararlanmak isteyen kişilerin cep telefonlarının kısa mesaj bölümüne kimlik numarası yazıp bir boşluk bırakıp doğum senesini 4 rakamlı olarak yazdıktan sonra oluşturdukları bu kısa mesajı 1122 numarasına göndermeleri yeterlidir. Turkcell kredi notu sorgulama ücreti her sorgulama için 9 lira olarak faturanıza yansıtılmaktadır.

Banka Kredi Notu Sorgulama

Bankalardan kredi notu sorgulaması için bankaların internet şubesine giriş yaptıktan sonra krediler bölümünü ziyaret etmeniz ve burada yer alan Findeks risk raporu linkini tıklamanız yeterli olacaktır. Her bankanın talep ettiği kredi notu sorgulama ücreti farklı olup genelde 9 lira olarak ücretlendirilmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP