DOLAR

32,5038

-0.14%
EURO

34,9589

0.28%
ALTIN(gr)

2.435,78

0,53%
BİST 100

%
Tebliğ Yayınlandı Yüzler Güldü 862 TL Ödeme Geliyor

Tebliğ Yayınlandı Yüzler Güldü 862 TL Ödeme Geliyor

Pandemi dolayısıyla engelli bireyler için çeşitli ödemelerin sayıları da artırıldı. Daha önceden yapılan ödemelere bir yenisini daha ekleyen devlet vatandaştan tam not aldı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:43
Tebliğ Yayınlandı Yüzler Güldü 862 TL Ödeme Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre belli bir yüzdede engeli bulunan ve kapsama alınan engel durumlarından birine sahip olan çocuklar için yeni bir çalışma gündeme kondu. Bu sayede çocuklar kaliteli bir şekilde eğitim alabilecek ve bu eğitim devlet tarafından karşılanabilecek. Normal şartlarda temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlana aileler çocukların eğitim ihtiyaçlarını karşılarken daha da bir zorluk yaşıyor. Engelli bireylerin eğitimleri daha detaylı ve ciddi olduğundan bu eğitimlere harcanan meblağlar da bu nispette daha fazla. Devlet ailelerin omuzlarından bu yükü aşarak çocukların eğitim masraflarını yüklenmeyi kabul etmiş durumda. Belli başlı engel durumlarının da kapsama alınması sayesinde yaşanacak kafa karışıklığı da önlenmiş olacak.

Eğitim Masrafları Karşılanacak

Edinilen bilgiye göre görme, işitme, bedensel, zihinsel engeli olan çocuklara ek olarak dil ve konuşma bozukluğu olan çocuklara, otizm spektrum bozukluğu olan çocuklara eğitim katkı ödeneği verilmiş olacak. Bu çocuklar ilgili engel durumlarını %20 oranında ve daha fazla şekilde yaşıyorsa sağlık raporuyla başvuruda bulunması yeterli olacak. Başvurular neticesinde çocuklara 862 TL’ye varan ödemeler yapılabilecek. Bu şartlara ek olarak vatandaşların 18 yaşından küçük olmaları gerekiyor. Başvuruları yapmak için çocukların kendilerinin olması gerekmiyor. Yasal olarak veli ya da vasileri kim ise onların, sağlık raporlarına ek olarak çocuğun ve kendilerine ait bilgilerini içeren dosyaları duyurusu yapılacak birimlere iletmesi yeterli. Başvuru işlemleri o andan itibaren otomatik olarak başlamış olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP