DOLAR

32,5136

-0.09%
EURO

34,9475

0.31%
ALTIN(gr)

2.432,70

0,41%
BİST 100

%
Sık Yaşanan Depremler Sonrası Satışlar Patladı! Yok Satıyor
  • Finans 365
  • Finans
  • Sık Yaşanan Depremler Sonrası Satışlar Patladı! Yok Satıyor

Sık Yaşanan Depremler Sonrası Satışlar Patladı! Yok Satıyor

Doğal afetler sonrası korunma ve çıkış yolu arayan insanlar çok önemli buluşlara imza atıyor. Bunlardan bir taneside deprem yatağı. Almanya’da yaşayan bir Türk deprem yatağı üretti. İşte depremde hayatınızı kurtaracak o yatak ve özellikleri.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:43
Sık Yaşanan Depremler Sonrası Satışlar Patladı! Yok Satıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye fay hattı kuşakları üzerinde yer alan bir ülke. Neredeyse her yıl büyüklü küçüklü bir çok deprem meydana geliyor. Ülkemizde yaşanan büyük depremler sonrası devletin ve kurumların aldığı tedbirlerin yanında bireylerde kendilerine göre bir çözüm üretiyor.

Son olarak Almanya’da yaşayan bir Türk deprem anında kendiliğinden devreye giren ve yatakta yatan kişileri korumaya alan yatak üretti. Deprem yatağında insani ihtiyaç malzemeleri tamamı yer alırken 14 bir insanın yaşayabileceği şekilde dizayn edilmiş. Deprem anında kendiliğinden kapanan yatak çelik kasalar ile korunuyor ve dış sarsıntı ve olası çökmelerde içerisini muhafaza ediyor.

Deprem yatağı içerisinde bir çok malzemenin yanında tuvalet ihtiyaçlarını karşılayacak malzemeler, yardım çağrısında bulunmak için alarm ve sensör ve acil giriş çıkış yapılması için gerekli düzenek bulunuyor.

Deprem Sonrası Siparişlere Yetişemiyor!

Üreticisi deprem yatağının deprem olduktan sonra çok talep gördüğünü ancak depremden önce tedbir amaçlı alınmasının gerektiğini belirtti. Yatağın fiyatı 20 bin ile 30 bin euro arasında değişirken siparişlerin son dönemde arttığı ifade edildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP