Kredi Kullanacaklar Dikkat! Konut Kredisi Faizleri 0,75’e Düşecek (Yarın Başlıyor)
  • Finans 365
  • Kredi
  • Kredi Kullanacaklar Dikkat! Konut Kredisi Faizleri 0,75’e Düşecek (Yarın Başlıyor)

Kredi Kullanacaklar Dikkat! Konut Kredisi Faizleri 0,75’e Düşecek (Yarın Başlıyor)

Kredi faizlerinin düşürülmesi için bankalara yapılan baskı devam ediyor. Dünya kredi koşullarına göre çok yüksek olan yurt içi faizlerini dünya standartlarına getirmek için bankalarda çalışmalarını hızlandırdı. Peki güncel konut kredisi faizleri ve kredi oranları ne oldu işte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:43
Kredi Kullanacaklar Dikkat! Konut Kredisi Faizleri 0,75’e Düşecek (Yarın Başlıyor)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bankaların kredi faizlerini düşürmeye başlamasıyla canlanan piyasalara bir destek de Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’ndan geldi. Hisarcıklıoğlu, dünyada kredi piyasalarında faizlerin Türkiye şartlarına göre çok uygun seviyelerde olduğunu ve bankaların kredi faizlerini düşürmeye devam etmeleri gerektiğini bildirdi.

Bankalar konut kredisi faizleri ni düşürmeye devam ediyorlar. En son İngbank konut kredisi faizlerinde güncelleme yaparak faiz indirimine gitti. Peki Kredi faizleri düşecek mi?

Bankalar kredi kullandırmak için bir çok çalışma yapmaya devam ediyor ancak kredi işlemlerinin en büyük pay sahibi olan konut kredilerinde durum kamu bankaları gibi değil. Özel bankalar konut kredisi faizlerini henüz çok ciddi oranda düşürmedi.

Ziraat Bankası 10 yıl vadede konut kredisi faizlerini 0,99 oranında sabitlerken diğer kamu bankalarıda aynı oranda konut kredisi kullandırıyor. Özel Bankalar içerisinde İngbank ve Yapı Kredi konut kredisi faizlerinde güncelleme yaparak indirime gitti.

Konut Kredisi Faizleri Düşecek mi?

Merkez Bankasının faiz indirimine gitmesinin ardından özellikle kamu bankalarında kredi faizlerinin 0.75 seviyesine inmesi bekleniyor. Daha önce politika faizi yüzde 24 seviyesinden yüzde 19,75 seviyesine düşürülmesiyle konut kredisi faizleri de aynı doğrultuda yüzde 0,99 seviyesine düşürüldü. Merkezin faiz indirimi ile beraber kamu bankalarında konut kredisi faizlerinin yüzde 0,75-0,78 seviyesine çekilmesi bekleniyor.

Konut Kredisi Nedir?

Konut satın almak için kullandığınız krediye konut kredisi denir. Konut kredisi kullanmak istediğiniz zaman, konut değerinin en fazla %80’İ kadar konut kredisi kullanabilirsiniz. Konut kredisi devlet destekli bir kredi türü olduğu için ödenecek olan faizlerden alınan Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu(KKDF) vergisini ve Banka Sigorta Muamele Vergisi(BSMV)’ni siz ödemek zorundasınız. 2019 yılında bankaya oranında Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu(KKDF) vergisi ödemek zorundasınız.

2019 yılında bankaya %5 oranında Banka Sigorta Muamele Vergisi(BSMV) ödemek zorundasınız. Sizin gelirinize göre ve sizin kredi notunuza göre kullanacağınız konut kredisi tutarı belirlenir. Sizin aylık gelirinizin en fazla %50’si aylık taksit tutarı olarak belirlenir. En fazla 15 yıl vade ile konut kredisi kullanabilirsiniz. Kendi bütçenize uygun olan ödeme planını siz tercih edebilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası bünyesinde 1988 yılında kurulan ve temel amacı, yatırımlara kaynak sağlamak olan fona Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu denir. Gelir İdaresi Başkanlığına aktarılmak üzere bankalar tarafından alınan vergiye Banka Sigorta Muamele Vergisi denir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP