Toplu Para Öde Hemen Emekli Ol! Erken Emekli Olmanın Formülü!

Toplu Para Öde Hemen Emekli Ol! Erken Emekli Olmanın Formülü!

ABONE OL
18 Aralık 2022 00:20
Toplu Para Öde Hemen Emekli Ol! Erken Emekli Olmanın Formülü!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaşınız dolmuş ama primleriniz eksik ise eksik primleri yatırarak emekli olmak istiyorsanız yapmanız gerekenleri yazımızdan inceleyebilirsiniz. Toplu para ödeyip bu şartları yerine getirirseniz emekliliğinizi erkene alabilirsiniz.

Eksik primleri ödeyerek emekli olmak bazı koşullarına sağlanmasıyla mümkün olabilmektedir. Pek çok vatandaş, emeklilik yaşları gelmiş olmasına rağmen eksik veya ödenmemiş primlerinin bulunmaması sebebiyle emekli olamamakta. Ancak yeni getirilen düzenlemelerle toplu para ödeyip emekli olmak mümkün hale geliyor. SGK tarafından vatandaşlara çeşitli seçenekler sunulurken, vatandaş kendisine uygun olan yöntemi seçerek prim borcunu ödeyip emekli olma şansını elde edebiliyor.

Borçların Ödenmesiyle Emekli Olmak

Yaşı ve günü tutuyor olmasına rağmen prim eksiğinin bulunması sebebiyle emekli olamayan vatandaşlar için primlerini ödeyerek emekli olma yolu açılmış durumda. Hesaplanmış olan prim borçlarını ödemeleri takdirde vatandaşların kolaylıkla emekli olmaları mümkün. Vatandaşlar arzu ederlerse bu ödemeye taksitlendirebiliyorlar.

Vatandaşların bütün prim borçlarının hesaplanmasının ardından elde edilen paranın toplu bir şekilde ödenmesiyle emekliliğe giden yol açılmış oluyor. Birikimi olan vatandaşlar direkt olarak borcunu ödeyebilirken, kredi çekmek isteyen vatandaşlara da bu imkân Ziraat Bankası tarafından sağlanmış oluyor. SGK’dan almış oldukları prim borcu belgeleriyle Ziraat Bankası’na başvuruda bulunan vatandaşlar kolaylıkla borçlarını karşılayacak krediyi alabilir, bu sayede prim borçlarını ödeyerek hemen emekliliklerine ulaşabilirler.

Askerlik Borçlanması Yoluyla Emekliliği Tamamlamak

Emeklilik için gerekli bulunan eksik günler ya da primler askerlik borçlanması yoluyla erkek vatandaşlar tarafından karşılanabilmektedir. Erkek vatandaşların işe giriş süreleriyle askere gitme sürelerinin birbirleriyle uyuşması gerekmekte, aksi halde SGK ihtiyaç duyulan düzenlemeleri yapma hakkına sahip oluyor.

Askerlik süresinin tamamının borçlanabilmesi gibi bir kısmının borçlanılabilmesi de mümkün. Bu durumun oluşabilmesi için vatandaşların ilk sigorta giriş süreleri ve askerliğe başlama süreleri hakkında net bilgilerinin olması önem arz etmekte.

Doğum Borçlanması

Sigorta girişinin ardından kadın vatandaşların yapmış oldukları doğumlarda doğum borçlanması yapılabilmektedir. Doğum borçlanması, üç çocukla sınırlıdır ve her bir çocuk için 750 gün borçlanılabilir. Prim eksiği bulunmakta olan kadın vatandaşların doğum borçlanmaları yapmaları halinde erken emekli olmaları mümkündür. Doğum borçlanması yoluyla erken emekli olabilmek için tanınan süre ise 6 yılla sınırlıdır.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP