DOLAR

32,4881

-0.19%
EURO

35,0163

0.44%
ALTIN(gr)

2.433,97

0,46%
BİST 100

%
4D’li Taşeronlara Kadro Açılacak Mı? Haber Herkesi Sevindirecek
  • Finans 365
  • Gündem
  • 4D’li Taşeronlara Kadro Açılacak Mı? Haber Herkesi Sevindirecek

4D’li Taşeronlara Kadro Açılacak Mı? Haber Herkesi Sevindirecek

Taşeron işçilerin en büyük sorunlarından biri de kadro sahibi olmak. Son dönemlerde daha da konuşulur hale gelen bu konu TİS görüşmelerini bekliyor. Pandemiden dolayı görüşmelerin aksaması her ne kadar olumsuz gibi gözükse de edinilen bilgiler yüz güldürüyor. KİT çalışanları da konunun takipçisi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:44
4D’li Taşeronlara Kadro Açılacak Mı? Haber Herkesi Sevindirecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KİT Çalışanları Merakla Sonucu Bekliyor

Koronadan önce hızlandırılan kadro çalışmaları bu süreçte yavaşladı. Bu durum taşeron işçiler arasında konunun akıya alındığına dair bir izlenim oluşturdu. Ancak TİS görüşmelerinde bu konunun sonuçlandırılacağı belirtildi. KİT çalışanlarının hakkı olan kadroların kararlaştırılması için süre verilmedi. Masada başka konularda mevcut. Bu konularında açıklığa kovuşturulması bekleniyor. Kamu kurumlarında çalışan taşeron işçiler bulundukları konumun belirsiz olmasından dolayı zorluk çekiyor. Özellikle görev tanımından kaynaklı karışıklıklar çok yaşanıyor. Kadroların kesinleşmesi ile beraber bu problemlerinde minimuma ineceği düşünülüyor.

Kadroya alımların önemli olması sadece görev tanımı kapsamında değerlendirilmiyor. Aynı şekilde aynı koşullarda çalışan 2 işçiden kadrosu olmayan taşeronlar daha az maaş alıyor. Bu durum bile başlı başına eşitsizlik olarak kabul ediliyor. Özlük haklarının kullanımı ve sahip olunan özlük haklarının sınırları da farklı oluyor. Kadrolu olan işçiler özlük haklarından %100 şekilde yararlanırken bu durum taşeron işçiler için geçerli değil. Var olan hakların kullanımı ve bunu hukuk zeminine taşımak ancak kadro ile mümkün olacak. Yakın tarihteyapılması planlanan TİS görüşmeleri sendikaların da takibinde. Sendikaların tam teşekkül katılması beklenirken işçilerin alınıp alınmayacağı net değil. Pandeminin seyrine göre şekillenecek toplantı düzeninin toplantı tarihinden önce duyurulması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP