DOLAR

32,5579

-0.03%
EURO

34,9230

0.08%
ALTIN(gr)

2.429,24

-0,02%
BİST 100

%
Faturalarınızı Devlet Ödeyecek Başvurularda İnanılmaz Kuyruk
  • Finans 365
  • Gündem
  • Faturalarınızı Devlet Ödeyecek Başvurularda İnanılmaz Kuyruk

Faturalarınızı Devlet Ödeyecek Başvurularda İnanılmaz Kuyruk

İhtiyaç sahibi olan vatandaşlar için kolaylıklar sağlayan devletten bir hamle daha geldi. Elektrik faturaları için de devlet desteği sağlanacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:44
Faturalarınızı Devlet Ödeyecek Başvurularda İnanılmaz Kuyruk
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemiyle beraber vatandaşlar evlerinde daha çok vakit geçirmeye başladı. Faturalar kiralar derken birçok kalemde ödemeler artmaya başladı. Nakit ihtiyacı da yaşayan vatandaşlar için devlet yeni bir alternatif düşündü. Buna göre elektrik faturalarına destek ödemeleri yapılacak. 80 TL olarak planlanan ödemenin nakit olmayacağı da açıklandı. Mevcut fatura üzerinden 80 TL indirim yapılacak. İlerleyen günlerde başka alanlar için de ödeme paketi çıkartılması bekleniyor. Vatandaşın evinde huzurlu şekilde oturması için devlet elinden gelen gayreti gösteriyor. En son yapılan açıklamaya göre yapılması planlanan ödeme sayesinde elektrik faturası yük olmaktan çıkmış olacak. Elektrik faturası için ödemeler PTT üzerinden gerçekleştirilecek.

Başvurular Kaymakamlıktan Yapılacak

Kimlik bilgilerinin yeterli olacağı ödeme esnasında PTT, ekran üzerinden kişinin ödemeye hak kazanıp kazanmadığına bakacak. Ödeme başvurusu onaylanan vatandaşın faturası anında ödenmiş olacak. Ancak fatura 80 TL üzeri ise geriye kalan meblağı vatandaş kendisi tamamlayacak. Fatura sorgulaması esnasında olumsuz bir dönüş olduğu tespit edilirse o zaman ödemenin tamamını vatandaş kendisi yapacak. Başvurular için gereken şart ise eve giren gelirin kişi başı maliyeti olacağı açıklandı. Asgari ücretin 1/3’ü de hesaba katılacağı belirtildi. Kişi başı 701 TL ve altı gelir mevcutsa o zaman elektrik faturası için ödeme alınabilecek. Başvurular ise kaymakamlığa yapılabilecek. Bunun için muhtaçlık belgesi de alınması gerekiyor. Muhtaçlık belgesine ek olarak başvuru dilekçesi ve kimlik fotokopisi de istenecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP