DOLAR

32,3773

0.17%
EURO

35,0775

-0.02%
ALTIN(gr)

2.325,46

0,27%
BİST 100

%
Yeni Döneme Ek Ödemeler İle Girilecek 3 Maaş Kadar Ödeme Yapılacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Yeni Döneme Ek Ödemeler İle Girilecek 3 Maaş Kadar Ödeme Yapılacak

Yeni Döneme Ek Ödemeler İle Girilecek 3 Maaş Kadar Ödeme Yapılacak

Korona virüsle beraber piyasalarda aşırı bir durgunluk hakim. Alım gücünün yükselmesi ile beraber normal çalışanlar da sıkıntı yaşıyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:44
Yeni Döneme Ek Ödemeler İle Girilecek 3 Maaş Kadar Ödeme Yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Temel gıda maddelerine dahi yapılan zamlar vatandaşın belini bükmeye devam ediyor. Açlık sınırıyla mücadele eden vatandaşlar aldıkları maaşlarla bile geçinemiyor. Yaşanan sıkıntılardan doğan şikayetler devleti harekete geçirdi. Bu zamana kadar işi olmayan vatandaşlar için yapılan ödemeler bu sefer emekli olanlar için yapılacak. Sosyal Güvenlik Kurumlarına bağlı şekilde çalışıp emekli olan vatandaşlar için acil ödeme planı hazırlandı. Emeklilerin pandemi sürecinde çalışma alanları oldukça kısıtlandı.Çalışanlar ise yarı maaş alabildiklerini dile getiriyor. Başvurular açıldıktan hemen sonra işlemleri onaylanan emeklilerin hesaplarına paraları yatırılacak. Her emekliye 4500 TL ödeme gerçekleştirilmesi söz konusu. Bu esnada zam görüşmeleri de devam ediyor. Memurların toplu görüşmelerinden sonra belirlenecek olan zam oranı bu ödemelere de yansıtılacak.

Her Kuruma Bir Ödeme Günü

Normalde orijinal maaşların %4’ü kadar ödeme yapılması planlanırken zam oranları da dahil edilirse oran %10’a çıkmış olacak. Bu da birçok emeklinin yüzünü güldüren bir gelişmle olacak. SSK Bağkur ve SGK’lı emekliler için ayrı ayrı ödemelerin yapılması da söz konusu. Belirli günlerde ödeme yapılacağı açıklandı. Pandemi dolayısıyla bankalarda ve ATM’lerde yoğunluk olmaması adına vatandaş hangi kuruma bağlı ise o kurum için belirlenen saatlerde ödemesini alabilecek. Başvuru E Devlet üzerinden gerçekleştirilecek. SGK işbirliğinde yapılacak olan ödemenin başvurusu için ayrıca SGK’ya da gidilebilecek. Başvuru esnasında ihtiyaç olan belgeler kurumlarda mevcut olduğundan ekstra bir işlem yapmanıza gerek olmayacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP