DOLAR

32,5237

-0.08%
EURO

34,8023

-0.2%
ALTIN(gr)

2.419,95

-0,40%
BİST 100

%
Bakanlıktan Açıklama Geldi! O Belge Olmadan Trafiğe Çıkılmayacak
  • Finans 365
  • Gündem
  • Bakanlıktan Açıklama Geldi! O Belge Olmadan Trafiğe Çıkılmayacak

Bakanlıktan Açıklama Geldi! O Belge Olmadan Trafiğe Çıkılmayacak

Ülkemizin dört bir yanından, her geçen gün artan trafik kazaları , ticari araç sürücülerinin belgelerini ve psikoteknik raporlarını bir kez daha gündeme gelmiş oldu. İçişleri Bakanlığı  31 Aralıktan itibaren ticari sürücülerinin psikoteknik belgesinin olmasını mecburi kıldı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:44
Bakanlıktan Açıklama Geldi! O Belge Olmadan Trafiğe Çıkılmayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1 Ocak 2021 tarihi itibari ile psikoteknik raporu olmayan sürücülere 1180 Lira cezai işlem uygulanacaktır. Araç kullanmaları da yasaklanacaktır. İnsan unsurundan kaynaklanan bu trafik kazalarını minimize düşürmek, sürücünün trafiğe çıktığı andan itibaren hafız, hız kontrolünü ve saldırganlık gibi durumlarda davranış ve tepkilerini ölçmek amacıyla uygulanan bu psikoteknik 31 Aralıktan itibaren ticari araç süren sürücülere mecburi olarak gelmektedir. Türkiye’de son 10 yıldan yaklaşık olarak 12 milyondan fazla trafik kazası meydana gelirken, 50 kişi de hayatını kaybetti.

Testte Nelerden Geçmektedirler?

Riskli sürücüleri trafikten çekmek için uygulanan psikoteknik test, psikologlar tarafından en fazla 1,5 saat arasında gerçekleştirilmektedir. Bu süre içerisinde sürekli dikkat testi, mühakeme testi, koordinasyon testi, seçici dikkat testi, hız mesafe tahmin testi, çarpışma tahmin testi, görsel algı bellek testi, kişilik testi, görsel süreklilik testi, çevresel görsel görüş testi, tepki hızı testi ve trafiğe ilişkin görüş testi olmak üzere 12 farklı test uygulayarak risk sürücüleri tespit edilerek, bu risk sürücüleri trafikten uzaklaştırıp trafik kazalarının olumsuz etkilerini azaltmayı planlıyorlar. Bu sayede trafik kazalarında da azalma meydana gelmektedir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP