DOLAR

32,5209

-0.09%
EURO

34,7993

-0.21%
ALTIN(gr)

2.420,77

-0,37%
BİST 100

%
Maliye Bakanı Naci Ağbal: Dalgalanmalar Geçici

Maliye Bakanı Naci Ağbal: Dalgalanmalar Geçici

Son günlerin gözde konularından döviz ve petrol fiyatlarındaki artışa ilişkin konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal, yaşanan gelişmelerin geçici bir dalgalanma etkisi olarak ortaya çıktığını, çok hızlı bir şekilde bertaraf edilecek dalgalanma konusunda merak edilmemesini, hepsinin yatışacağını, söyledi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:45
Maliye Bakanı Naci Ağbal: Dalgalanmalar Geçici
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağbal Soruları Yanıtladı

Uşak Valiliğine yönelik ziyaretinde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Ağbal, bugünkü meselelerin bir anlamda uluslararası piyasalarda yaşanan gelişmelerin Ülkemize bir yansıması olduğunu, kalıcı olmayan bu dalgalanmaların gelişmiş ülkelerin merkez bankalarındaki faiz kararlarından kaynaklandığını ifade etti.

Türkiye’nin ekonomideki sağlam duruşuyla söz konusu dalgalanmalardan etkilenmeyeceğini vurgulayan Bakan Ağbal, 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra bütün tehditleri bertaraf eden Türkiye ekonomisinin 2017 yılında yüzde 7,4 oranında büyüme sağladığını, 2018’in ilk çeyreğinde istihdam ve ihracat alanlarında olumlu gelişmeler yaşanmaya devam ettiğini, sanayi de çarkların döndüğünü, yapılan satışlarla ihracat alanında rekorlar kırılmaya devam ettiğinin altını çizdi.

135 Milyar Tutarında 23 Dev Proje

Ağbal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 135 milyar Türk lirası tutarındaki 23 dev projenin yatırımlarının 2018 yılı içerisinde yapılacağını ve bu projelerle birlikte Türkiye’nin cari açığının önemli oranda aşağı çekileceğini söyledi. Türkiye ekonomisiyle ilgili tüm parametrelerin orta ve uzun vadede sahip olunan potansiyelin olumlu pozisyondayken, dışarıdan bağlantılı bir takım gelişmeleri farklı yönlere çekip, Türkiye üzerinde spekülasyonlar oluşturulmasına alışkın olunduğuna işaret eden Ağbal, benzer girişimlerin öteden beri Türkiye ekonomisi üzerine denendiğini söyledi.

Kimse Endişe Etmesin

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye hakkında 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası Moody’s tarafından durduk yere rapor yazılması ve arkasından not düşürülmesini hatırlatarak kimsenin endişe etmemesi gerektiğini ifade etti. 16 yılda büyük mesafe kaydeden Türkiye’nin bütün uluslararası kuruluşlar tarafından ilerleyen dönemlerde de orta ve uzun vadede bölgedeki büyüme potansiyeli olan en iyi ülke olarak bilindiğinin altını çizen Ağbal, dalgalanmaların yatışacağını söyledi.

Hükümet Gerekli Tedbirleri Aldı

Konuşmasına hükümetin ekonomiyle ilgi gelişmelere karşı hassas olduğunu ve gerekli önlemleri aldığını belirterek devam eden Bakan Ağbal, geçici dalgalanmaların çok hızlı bir şekilde bertaraf edileceğini vurguladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP