PTT’den Herkese Müjde, Nakdi Destek Geliyor

PTT’den Herkese Müjde, Nakdi Destek Geliyor

Tüm dünyada koronavirüs salgını hız kesmeden devam ederken maddi anlamda sıkıntılar katlanarak artıyor. Dolayısıyla hem vatan hem de ülkeler ekonomik anlamda büyük bir çöküşe doğru gidiyor. Bunu azda olsa engellemek için PTT para ödemesi yapacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:45
PTT’den Herkese Müjde, Nakdi Destek Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Salgından olumsuz etkilenen vatandaşa destek amaçlı PTT 672 Tl para ödemesi yapacak. Bu yardımlar gıda, barınma, elektrik ve nakit gibi alanlarda olacak. Özellikle özel sektör işverenleri bu süreçte en çok etkilenenler arasında yer alıyor. Devlet ve İŞKUR iş birliği altında yeni yardımlar yapılacak. Peki normalleşme sürecinde hangi destekler verilecek?

Para yardımı, sosyal güvencesi bulunmayan ve hiç geliri olmayan vatandaşlara bakanlıktan 672 Tl yardım verilecek.

İhtiyaç sahiplerine gıda yardımı da yapılacak, üstelik 1 kere değil düzenli olarak yapılacak. Bu yardımdan yararlanmak isteyenler Kaymakamlığa başvuruda bulunmalıdır.

Elektrik yardımı için, hiç geliri bulunmayan kişilere 106 Tl olacak. Başvurusu onaylananlarda faturadan otomatik olarak düşülecek.

Normalleşme Desteği Nedir?

Peki normalleşme desteği nedir? Pandemi süreci altında normalleşmeye dahil olan işçi ve işverenlerin mağduriyeti engellensin diye kısa çalışma ödeneği yürürlüğe girdi. Buna normalleşme desteği denmektedir, normal çalışma düzenine geçen vatandaşların aylık ortalama 30 gün çalışması halinde işverenlerin SGK’ya ödemeleri gereken prim 1.103.63 Tl olarak belirlendi. Bu destek ile beraber normalleşme sürecinin hızlandırılması ve vatandaşın en az hasarla kurtulması planlanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP