DOLAR

32,5757

0.1%
EURO

34,9662

0.37%
ALTIN(gr)

2.429,54

0,28%
BİST 100

%
AB palm yağını yasakladı Endonezya ve Malezya tepkili!

AB palm yağını yasakladı Endonezya ve Malezya tepkili!

Avrupa Birliği (AB) 2030 yılında palm yağını birlik içerisinde tamamen yasaklamayı düşünüyor ve bunun ilk sınırlamalarını uygulamaya başladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:45
AB palm yağını yasakladı Endonezya ve Malezya tepkili!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Birliği (AB) gelecek 11 yıl sonra palm yağını yasaklamayı ve birlik içerisinde kullanılmasını tamamen engellemeyi planladı. AP tarafından alınan karar sonrasında bazı birlik üyeleri ise palm yağının üretiminde çok fazla ekonomik payı olduğunu ve bu pay nedeniyle Avrupa Birliği (AB) kararından geri adım atılarak ülkelerinde palm yağı üreticilerinin zor durumda bırakılmamasını önerdi.

Avrupa Birliği (AB) palm yağını yasaklayarak sadece Malezya ve Endonezya değil, birlik dışında olan bu 2 ülkeden alınan plam yağına da sınırlama getirmiş oldu. Endonezya ve Malezya Avrupa Birliği (AB) üyesi olmamasına rağmen palm yağı sınırlamaları ve Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde yasaklanması sonrasında üreticilerin çok zor duruma düşecek olduklarını açıkladı.

Palm yağı dünyada milyonlarca hektarlık orman ve arazinin her gün yok olmasına ve burada yaşayan canlıların ölmesine sebep oluyor. İnsan sağlığı için çok zararı bulunan palm yağı insanların kanser ve benzeri sağlık sorunlarına yakalanmasında çok tüketilmesi durumunda sebep olabiliyor.

Palm yağı üreticilerinin üretim sorunu yaşamaması için sınırlamaları kaldırması beklenmeyen AB’nin bu konuda Endonezya ve Malezya’ya reformlar uygulayarak palm yağı üreticilerinin sıkıntı ve üretim sorunlarını çözerek farklı işbirlikleri önerebilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP