DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Eşi Vefat Kadınlar İçin Devletten Destek Ödemesi Sözü Gerçek Oluyor
  • Finans 365
  • Gündem
  • Eşi Vefat Kadınlar İçin Devletten Destek Ödemesi Sözü Gerçek Oluyor

Eşi Vefat Kadınlar İçin Devletten Destek Ödemesi Sözü Gerçek Oluyor

Eşi vefat kadınların birçoğu devletin bütün haklarından yararlanamıyor. Devlet ise bu durumu engellemek için yeni bir arayışa girdi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:45
Eşi Vefat Kadınlar İçin Devletten Destek Ödemesi Sözü Gerçek Oluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre devlet yeni birdesteködemesi vermek için hazırlanıyor. Yapılan açıklamaya göre devlet eşi vefat edem vehiçbir işte çalışmayan kadınlar için ödeme yapmaya başlayacak. Yapılacak olan ödemeler aylık periyotlarla kendimi hissettirecek. Ayda 650 TL alacak olan kadınlar için belli şartlar da hazırlandı. Buna göre sigortalı olarak çalışan kadınlar devletten ayrıca ödeme alamayacak. Bu durum emekli olan kadınlar için de geçerli olacak. Şartların genelini detaylandıran yetkililer vatandaşların akıllarındaki tüm sorularacevap verdi. Ödemeler PTT aracılığıyla vatandaşlara iletilecek. Evindendışarıya çıkamayan kadınlar için de inanılma bir gelişme yaşandı. Buna göre bu kadınların ödemeleri evlerine kadar götürecek. Ancak bunun için ayrıca başka başvuru yapmak gerekecek. Re ’sen eve ödeme götürme dönemi yaşanmayacak.

Kadınların Hiçbir Haktan Yararlanmaması Gerekiyor

Eşi vefat eden kadınların ölen eşleri sigortalıçalışıyorsa bu durum geçerli olacak. Sigortasız çalışan eşlerin vefatı herhangi bir durum değişikliğinesebep olamayacak. Buna ek olarak eşler ölmeden en az 3 ay önce sigortalı olarak çalışmasıgerekiyor. Sigortalıolarak çalışan eşlerin vefatında sonra eşler SGK’ya başvurudabulunmalıdır. Başvuruda buluna kadınlar içindevlet kadınların başvuru formu doldurulasını isteyecek. Bu formda yer alan bilgilerin doğruluğu her şeyden çok önemsenecek. Kadınlar herhangi bir şekildesigortalıolarak çalışıyorsa ödemelerinre ’sen kesileceği de açıkladı. Bu ödemelersadece eşlere ödenmeyecek. Evde kız çocuğu varsa onun da ödeme alması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP