DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Kontenjan Sınırlı 2 Milyon Kişiye Ödeme Yapılacak

Kontenjan Sınırlı 2 Milyon Kişiye Ödeme Yapılacak

1000 TL destek almak isteyen vatandaşlar için yapılan açıklamada başvuruların takip edilmesi gerektiği belirtildi. Başvuruların hızlı şekilde dolması sorunu yaşanabileceği kaydedildi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:45
Kontenjan Sınırlı 2 Milyon Kişiye Ödeme Yapılacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet çeşitli ödemeler yaparak vatandaşın yüzünü güldürmeye devam ediyor. Yapılması planlanan ödeme için ayrılan ödenek açıklandı. Buna göre 2 milyon TL olarak planlanan ödemeden 2 milyon vatandaşın faydalanması bekleniyor. Kontenjanın kısıtlı olduğu açıklanırken başvuruyu kaçıran vatandalar için tekrar ödeme yapılmayacağı duyuruldu. Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi ile ortaya çıkan devlet desteği ile beraber vatandaşların elleri bollaşacak. Ödemelere ek olarak başka çalışmaların yapılması da planlanıyor. Buna göre emekli maaşı 1500 TL’nin altında olan vatandaşlara zam yapılacağı belirtildi. 1500 TL’ye sabitlenmesi planlanan maaşlar sayesinde yapılan destek ödemleri daha yeterli hale gelecek. 1000 TL destek ödemesi için belirli şartlar da oluşturuldu.

Gerektiği Yerde ve Gereken Tutarda Ödeme Sağlanacak

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunması istenen kişilerin ayrıca 18 yaşından büyük olması gerekiyor. Başvuran kişi çalışıyorsa asgari ücretin altında maaş alması da gerekecek. Emekli maaşlarına yönelik düzenleme hayata geçirildiği taktirde emekli olan kişilere toplamda 1500 TL ödeme yapılmış gibi olacak. Yapılan başvurular esnasında farklı konularda destek ihtiyacı olanların bunu belirtmesi gerekir. Özellikle yakacak ve barınma için ödeme talep edilmesinin gerekliliği vurgulandı. Yetkililerin bu ödemeleri kendiliğinden yapamayacağı ifade edilirken başvuru esnasında oluşacak talep ile sıkıntıların daha hızlı çözüleceği belirtildi. Barınma konusunda ekstra ödeme yapılmasının yanı sıra tadilat ya da prefabrik eve taşıma gibi seçenekler de değerlendiriliyor. İsteyen vatandaşlar eşya desteği için de başvuru da bulunabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP