Çiftçiye Büyük Destek, Tarım Kredisi Başvurusu Başladı

Çiftçiye Büyük Destek, Tarım Kredisi Başvurusu Başladı

Uzun yıllardır gündemde olan ve çiftçilere özel çıkacak tarım kredisi sonunda açığa kavuştu. Peki başvuru şartları ne olacak? Kimler bu krediye başvurabilir. Tarım kredisi tüm detayları ve gelişmeler haberde…

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:45
Çiftçiye Büyük Destek, Tarım Kredisi Başvurusu Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi döneminde esnaf ve diğer iş kolları bayağı bir zorluk yaşadı, ekonomik anlamda düşüş 2020 başından beri devam ediyor. Çiftçilerde bu durumdan etkilenenler arasında yer alıyor, bankalar ekonomik sıkıntılarını atlatabilsinler diye özel kredi paketleri hazırladı, bu kapsamda ödemeler 6 aylık veya yıllık olarak gerçekleşiyor. Peki çiftçi bu krediden nasıl yararlanacak? Başvurular nasıl ve nereden yapılıyor?

Vatandaşa kredi desteği veren bankalar bazı şartları da yanında getiriyor. İşte bu şartlar;

  • TC vatandaşı olmak
  • Türkiye sınırları içinde yaşamak
  • Kredi notunun yüksek olması
  • Kredi çekmek için hiçbir engelin olmaması
  • Çiftçi belgesine sahip olmak

Bu şartları yerine getirebiliyorsanız kredi başvurusunda bulunabilirsiniz. Kredi desteği için 5 bankadan yararlanabilirsiniz. Bankalar kendilerine has farklı kredi destek kampanyaları sunmaktadır.

Hangi Bankalar Veriyor?

Ziraat Bankası tarım ve hayvancılık söz konusu olduğunda kredi destekleriyle çiftçileri sevindiriyor. En uygun faiz oranlarıyla büyübaş, küçükbaş ve kanatlı hayvan ve arı yetiştiriciliği gibi tarımsal faaliyetlerle kredi desteği veriyor. Bir diğer banka Şekerbank çiftçilere özel 60 ay vade ile kredi imkanı sağlıyor.

Ödeme planları ise aylık veya yıllık olarak yapılıyor. Denizbank ise 36 ay vade imkanı ile 50.000 Tl acil kredi desteği veriyor. Başvuru ise SMS yoluyla kolayca yapılabilir. Türkiye Ekonomi Bankası de 60 aya varan vade ile kredi sağlıyor ve hayvancılık alanında masrafları en aza indirmeye çalışıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP