DOLAR

32,3455

0.27%
EURO

35,1318

-0.02%
ALTIN(gr)

%
BİST 100

%
Kripto Para Piyasalarında Yine Sert Düşüş

Kripto Para Piyasalarında Yine Sert Düşüş

2017 Aralık ayından itibaren sert düşüşler yaşayan ve Aralık ayındaki piyasa hacminin yaklaşık 500 milyar dolarını kaybeden kripto para piyasasında 2 gündür yükselen trend dün akşam saatleri itibariyle tekrar düşüşe geçti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:45
Kripto Para Piyasalarında Yine Sert Düşüş
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2 gün önce G20’deki toplantıya finansal danışmanlar tarafından sunulan rapor sonrası yükselişe geçen kripto para piyasasının bu dalgalı seyri yatırımcıları da tedirgin etti. Coinmarketcap verilerine göre şu an itibariyle kripto para piyasasının hacmi yaklaşık olarak 321 milyar dolar. Aralık ayı sonlarında bu hacmin 800 milyar dolara kadar çıktığını düşünürsek o günden bugüne ciddi bir para çıkışı olduğu ve yatırımcıların önemli miktarda paralarını çektiklerini görüyoruz.

Kripto Para Piyasasının En Büyükleri De Düştü

Piyasanın en büyük 100 coinin de 94’ü bu düşüşe uygun hareket etti. Bunlardan bazılarının düşüş oranları şu şekilde;

Bu veriler an itibariyle coinmarketcap verilerine göre hazırlanmıştır.

Bitcoin; %6.86

Ethereum: %9.56

Ripple: %8.84

Bitcoin Cash: %7.63

Litecoin: %7.05

Cardano: %12.63

Kripto Paralar Neden Düşüyor?

Kripto para piyasasındaki bu düşüşler geçtiğimiz günlerde iflas eden dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Mt. Gox’ın elindeki bitcoin ve bitcoin cash’i piyasaya sürmesiyle mi bağlantılı yoksa her ne kadar G20’ye sunulan raporda “kripto paraların finansal sisteme karşı herhangi bir zararı olmadığı ve bir risk taşımadığı” yolundaki söyleme rağmen bazı devlet yetkililerin G20’den çıkan karar gereğince kripto paraların çok riskli olduğu ve yatırım yapılmaması gerektiği yolundaki söyledikleri mi bu düşüşte etkili belli değil.

Kripto para piyasalarındaki bu dalgalanmalar devletlerden gelen açıklamalar ve bazı önemli finans kuruluşlarının kripto paralara dair yaklaşımlarını dillendirmeleri sonrasında artıyor. Bu da kripto para piyasalarının spekülasyona açık olduğunu ve manipülatif hareketlerin yoğun yaşanmasına neden oluyor.

Bitcoinin geçtiğimiz aylarda Chicago Vadeli Borsalarda işlem görmeye başlamasıyla birlikte bitcoinin değeri istikrarlı bir biçimde düşmeye başladı. Chicago Vadeli Borsalarda işlem yapan deneyimli büyük yatırımcıların kripto para piyasasıyla tanışması sonrasında deneyimleri nedeniyle çok rahat manipülasyon yaptıkları ve bu şekilde piyasayı dalgalandırdıkları iddiası da güçlü bir iddia.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP