DOLAR

32,5708

0.25%
EURO

34,8120

0.1%
ALTIN(gr)

2.490,17

0,25%
BİST 100

%
Asgari Ücrete 350 TL Zam Gelecek!

Asgari Ücrete 350 TL Zam Gelecek!

2020 yılı içerisinde belirlenen asgari ücret tutarı 2.324 tl olarak kabul edilmişti. Ancak ekonominin mevcut durumu ve sürekli zorlaşan yaşam şartları asgari ücret tartışmalarının devam etmesine neden oluyor. Geçinmek için gerçekten zorlanan vatandaş asgari ücret iyileştirmesi beklerken yetkilerden anlamlı müdahale hareketi de gözleniyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:45
Asgari Ücrete 350 TL Zam Gelecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Belirlenen Tutar Farklı, Alınan Maaş Farklı

Pandemi sürecinde herkesin bildiği üzere iş çıkarma yasakları gelmeden hemen önce binlerce kişi işten çıkarıldı. İş çıkarma yasağından önce işten çıkarılan işçilerin ise önüne Pandemi sürecine sağlıkla mücadele etmenin yanı sıra bir de geçim derdi çıktı. Mevcut koşullarda dahi geçinmekte zorlanan vatandaş, uğranılan kesintiler ile belirlenen asgari tutarı işten çıkarılmasa dahi alamadı ve yarı maaşla aylarını geçirmek zorunda kaldı.

Saadet partisi Konya milletvekili Abdulkadir Karaduman vatandaşa rahat bir nefes aldıracak bir proje ile gündeme geldi. Asgari ücretliden vergi kesintisi yapılmaması ve asgari ücretin 2.700 TL olarak ödenmesi önerilerini barındıran bu proje meclisten geçmeyi bekleyecek gibi görünüyor.

Devletin büyük bir kesimi oluşturan asgari ücretli işçiden vergi almamayı kabul etmesi pek mümkün gözükmese de teklif reddedilmeden yine de umutlu bekleyiş sürüyor.

Konu üzerine net bir gelişme yok ancak teklif meclise saadet partisi Konya milletvekili Abdulkadir Karaduman tarafından sunuldu.

350 TL Zam asgari Ücrete Yeter Mİ?

Mikrofonu vatandaşa uzattığımızda yapılacak olan 350 TL zammın asgari ücretliye yetmesi günümüz şartlarında mümkün gözükmüyor. Akmasa damlar diyen vatandaşın teklif hakkında umutlu bekleyişi devam ederken artan gıda fiyatları ile hesaplar ancak karın doyurmaya yetiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP