SGK Girişi Olanlara 3.400,00 TL Ödeme Yapıyor! SGK’dan Büyük Müjde!

SGK Girişi Olanlara 3.400,00 TL Ödeme Yapıyor! SGK’dan Büyük Müjde!

ABONE OL
28 Aralık 2022 22:14
SGK Girişi Olanlara 3.400,00 TL Ödeme Yapıyor! SGK’dan Büyük Müjde!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

SGK’nın uygulamış olduğu sigortalı olarak çalışan yakınları vefat etmiş olan kişiler için verilecek olan bir yardımdır. Bu yardımdan faydalanmak için vefat eden kişinin birinci dereceden yakını olmanız gerekiyor. Kişi ölümünden önce beyan ettiği kişiler adına bu yardımı almaya hak kazanır. SGK girişi olan kişilere 3.400,00 TL para desteğinde bulunuyor. İşte detaylar…

SGK’nın uyguladığı sigortalı olarak çalışan yakınları ölmüş olan vatandaşlar adına verilecek olan bir yardımdır. Bu yardımdan faydalanmak için vefat etmiş olan kişinin birinci dereceden yakınınız olması gerekiyor. Cenaze için verilen bu yardımdan yararlanmak için vatandaşın sigortalı olarak çalışırken vefat etmesi gerekiyor. Öncelik sıra vefat eden kişinin eşi ve çocuklarına verilirken vefat eden kişinin eşi ve çocukları yok ise yardım ücreti cenazeyi kaldıran vatandaşa verilir.

Yardım Alma Şartları Nelerdir?

Cenaze yardımından faydalanabilmek için öncelik olarak veraset ilamı verilmesi gerekmektedir. Verilmiş olan verasetten sonra bu ilamın ilk örneği de SGK kurumuna götürülüp teslim edilmesi gerekmektedir. Verasetin ardından bir talep dilekçesinin de mutlaka yazılması gerekmekte.

Cenaze Parası Yardımı Ne Kadar Yapılıyor?

Bu ücret tutarı değişiklik gösterebilmekte. Kişinin bağlı olarak yer aldığı sigortanın alanına göre farklılık göstermekte. Emekli sandığına bağlı olarak çalışırken vefat eden kişilerin yakınlarına ise verilen yardım ücreti 3.400,00 TL olarak belirlendi.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP