DOLAR

32,5757

0.07%
EURO

34,9094

0.09%
ALTIN(gr)

2.438,43

0,36%
BİST 100

%
Korea Telecom’dan  Blockchain Açıklaması

Korea Telecom’dan  Blockchain Açıklaması

Dünyaca ünlü Güney Kore’li lider mobil operatörü Korea Telecom (KT); 21 Mart Salı günü yaptığı açıklama ile Blockchain güvenlik çözümleriyle desteklenen telekomünikasyon sistemini kullanmayı planladığını açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:45
Korea Telecom’dan  Blockchain Açıklaması
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KT (Korea Telecom)’ nin “Gelecek İnternet” adlı dijital altyapı projesinin baş araştırmacılarından olan Seo Young-il’e göre bu proje şu anda özel verilere erişimi tekelleştiren Google gibi portal operatörleri yerine kendi verilerini kullanacak kullanıcıların ve işletmelerin ödül kazanmasını sağlayacak.

Şirketin konu ile ilgili yaptığı basın açıklaması şöyle: “Blockchain teknolojileri ile veriler hackerlardan korunarak, kullanıcıların üçüncü taraf OTT işletmelerine güvenmeye gerek duymadan kendi verilerini kopyalanamaz Blockchain ağı aracılığıyla ile güvenle iletebilecekler.”

Şirket önümüzdeki birkaç yıl boyunca Güney Kore’nin ağ altyapısını Blockchain teknolojisini kullanarak yeniden inşa etmeyi hedefliyor. KT, ABD merkezli Sprint ve Japonya’nın teknoloji devi Softbank gibi küresel ağ operatörleri ile işbirliği yaparak Haziran ayına kadar Blockchain geliştirilmiş veri dolaşımı hizmeti sunmaya hazırlanıyor. Young-il’e göre dördüncü sanayi devriminde Blockchain, dijitalleşme için yeni nesil merkezi teknolojilerden biri olacak.

Blockchain Nedir?

Blockchain Satoşi Nakamoto takma adını kullanan kişi veya kişiler tarafından yaratılan ve dijital verinin kopyalanmasına değil dağıtılmasına izin veren bir blok zinciridir. Aynı zamanda yepyeni bir internet türünün belkemiğini oluşturmakta. İnternet gibi dahili bir sağlamlığa sahip olup ağ boyunca birbirinin aynı bilgi blokları saklanıyor.Tek bir kurum veya kuruluş tarafından asla kontrol edilemez ve tek bir kırılma noktasına sahip olmama gibi iki tane süper özelliğe sahip. Blockchain, hesaplama yapan “düğümlerden” oluşmakta.

Blockcahin’i Kimler Kullanacak?

Halihazırda Blockchain teknolojisinin en büyük potansiyel kullanım alanı finans dünyası. Blockchain’in hedefi ise Dünya Bankası gibi para transferinde pastasında önemli bir dilime sahip para transferi aracılarını ortadan kaldırmak. Başlangıçtaki amacı digital para birimi Bitcoin olsa da şu an kendisine yepyeni potansiyel kullanım alanları keşfetmekte. Blockchain’in diğer bir hedefi ise hukuk firmaları. Blockchain ile hukuk sisteminin inceliklerini öğrendikten sonra herkes kendi hukuk danışmanı, kendi finans uzmanı, kendi banka müdürü oluyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP