DOLAR

32,3403

0.24%
EURO

35,1088

-0.14%
ALTIN(gr)

2.306,50

1,29%
BİST 100

%
Bankalar Birliği Başkanı Aydın: Faizler Aşağı, Krediler Yukarı Yönlü Olacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Bankalar Birliği Başkanı Aydın: Faizler Aşağı, Krediler Yukarı Yönlü Olacak

Bankalar Birliği Başkanı Aydın: Faizler Aşağı, Krediler Yukarı Yönlü Olacak

Faiz oranlarının aşağıya doğru çekilmesi ve kredi miktarlarının artırılmasına dair TBB Başkanı Hüseyin Aydın açıklamalarda bulundu. Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın 2019 yılı beklentilerine dair açıklamalarını Finans365.com olarak haberimizde aktarıyoruz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:45
Bankalar Birliği Başkanı Aydın: Faizler Aşağı, Krediler Yukarı Yönlü Olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, birliğe üye banka genel müdürlerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı kapsamında ekonomi, bankacılık sektörü ve geleceğe dair planlamaların konuşulduğu toplantı sonrasında TBB Başkanı Hüseyin Aydın açıklamalarda bulundu.

Faiz oranlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Hüseyin Aydın, yeni yılda beklentileri açıkladı. İşte yapılan o açıklamanın detayları.

2019’DA FAİZ AŞAĞI KREDİLER YUKARI YÖNLÜ OLACAK

Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın toplantı sonrasında yapmış olduğu konuşmasında Yeni Ekonomik Program’da yer alan konuları değerlendirdi. Bu kapsamda enflasyon oranlarının düşürülmesi, istihdam artışı ve büyümenin devam etmesi hedeflerini dikkate aldıklarını ifade eden Aydın 2019 yılına ilişkin görüşlerini paylaştı. Bankacılık sektörünün 2019 yılında belirlediği büyüme oranlarının yakalanması için tüm güçleri ile çalışacaklarını belirten TBB Başkanı Aydın faiz oranlarına dair şu ifadeleri kullandı.

“Özkaynaklarımızı güçlendirmeye devam ediyoruz. Yurtdışı borçlanmanın artmasına ve mevduat artışında beklenen hızlanmaya bağlı olarak likidite baskısı azaldıkça, faiz oranlarında aşağı yönlü, kredilerde ise yukarı yönlü bir seyir olacaktır.”

2109 YILI SONRASI HEDEFLERİ

2019 yılı sonrasına dair de küçük bir değerlendirmede bulunan Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, sektörü etkileyecek risklerin azalacağı umudu taşıdıklarını söyledi. Bu süreçte yapılması gerekenleri yapacaklarını açıklayan Hüseyin Aydın şu sözleri paylaştı.

“2019 ve sonrasının büyüme için tehditlerin ve risklerin azaldığı, fırsatların ön plana çıktığı bir dönem olmasını bekliyoruz. Finansal sektörü daha büyük, daha güçlü kılmak için eksikliklerimizi tamamlamaya ve ülkemize destek olmaya devam edeceğiz. Güçlü yanlarımızı geliştirmek, zayıf yanlarımızı güçlendirmek için çaba sarf edeceğiz. İşbirliği ve tecrübemizle en zorları aştık, inanıyoruz ki bundan sonrası daha iyi olacak. Bu vesileyle hepinizin yeni yılını kutlarım.”

Finans Haberlerini Yakından Takip Etmek İçin;

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP