Şok Edici Gelişme Tarımda Hibe Desteklerinin Ardı Arkası Kesilmiyor

Şok Edici Gelişme Tarımda Hibe Desteklerinin Ardı Arkası Kesilmiyor

Rotasını tarıma çeviren vatandaşlar için devlet hibe destekleri vermeye devam ediyor. Yapılan açıklamaların hepsi hibe ile ilgili. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:46
Şok Edici Gelişme Tarımda Hibe Desteklerinin Ardı Arkası Kesilmiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Korona virüs milyonlarca vatandaşın hayatını değiştirmeye devam ediyor. Milyonlarca vatandaşın işsiz kalmasında sonra herkes hayat planı komple değiştirdi. Edinilen bilgiye göre devlet iş sahasını tarım arazilerine çevirenler için 2 farklı destek ödemesi yapacak. Daha önce hayvancılık üzerine çalışan devlet yeni dönemde tamamen tarıma yönelmiş durumda. Tarım arazileri üzerine ciddi çalışmalarda buluna devlet her alan için farklı bir ödeme yapmayı planlıyor. Çeşitli bankalarla da görüşen ve diyaloğunu tarımla uğraşan vatandaşlar üzerinde sürdüren devlet en az 15 yıl vadeli kredinin sözünü de almayı planlıyor. Tarımla ilgilenen vatandaşlar ise heyecanlı. Özellikle kapsamın açıklaması bekleniyor. Devlet bu noktada da vatandaşını yalnız bırakmayarak gerekli açıklamalarda bulundu.

Gereksiz Kurallar Konulmayacak

18 yaşından büyük vatandaşların tümüne verilecek hibe desteği için 65 yaş alt sınırı koymadı. Üst sınır konusunda hala çalışmaları devam eden devlet tarımla uğraşan vatandaşın hevesini kırmak istemiyor. Daha temel kıstaslar üzerinde çalışan devlet sınır koymaktan ziyade vatandaşlara tarımla ilgilenmenin yollarını açıyor. İstihdam alanları şehirde olukça daraldı. Hizmet sektörünün ve sanayinin istihdam kapasitesi büyüse de tarım ve hayvancılık kadar bol değil. Bundan dolayı devlet tarımla uğraşan ve Türk vatandaşı olan her vatandaşa teşvik mahiyetinde ödeme vermeyi planlıyor. Mavi kartlı olunması destekten faydalanılmayacağı anlamına gelmiyor. Bu bağlamda mavi kart sahibi vatandaşların da başvuru yapması bekleniyor. Ancak kişinin işini Türkiye sınırları içinde kurması gerekli.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP