DOLAR

32,5733

0.09%
EURO

35,0038

0.26%
ALTIN(gr)

2.425,56

0,12%
BİST 100

%
Apple iOS 11.3’ü Yayınladı

Apple iOS 11.3’ü Yayınladı

Teknolojinin en büyük firmalarından biri olan Apple, IOS işletim sistemine güncelleme geldiğini ve güncellemeyi alabilecek olan cihazları açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:46
Apple iOS 11.3’ü Yayınladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özellikle Apple’dan gelen işlemci yavaşlatma açıklaması ile oluşan kriz sonrası, gelecek olan 11.3 güncellemesi ile birlikte daha önceki sürümde mevcut olan birçok sorunun giderilmesi ile birlikte yeni özellikler ekleneceği de açıklandı. 19 Eylül’de iPad ve iPhone’ların işletim sistemine getirilen IOS 11 sürümü ile birlikte ortaya çıkan sorunları gidermek isteyen Apple 11.3 güncellemesini yayınladı. Sorunların düzeltilmesi ve sistemin geliştirilmeye çalışılması için yayınlanan sistemde bu kez başka sorunlar ortaya çıkacak gibi görünüyor.

IOS 11’de güvenlik açıkları

IOS 11 ile birlikte pek çok yeni özellik kullanıma sunulsa da gizlilik sorunları da beraberinde gelmişti. Sistemde ciddi açıklar bırakan Apple aynı zamanda telefonların soğuktan etkilenip kapanmaması için yavaşlatıldığını da açıklamıştı.

Kilitli ve şifreli telefonlarda dahi kilidi açmaya gerek kalmadan Siri’ye verilen komutla mesajlara erişilebiliyordu. Parmak izi, yüz tanıma ve şifre gibi güvenlik önlemlerine karşın sisteme entegre edilmiş Siri’ye “bildirimleri oku” ya da “mesajları oku” şeklinde komut verildiğinde telefon kilitli olsa dahi mesajlara erişilebiliyordu.

11.1 geldi ama..

IOS 11 ile birlikte gelen yavaşlama sorunlarının çözüleceğine söz veren Apple kısa zamanda 11.1’i piyasaya sürdü. Ancak bu kez de otomatik tamamlamada sistemin “i” harfi yerine “A[?]” önerisini yapması skandal oluşturdu ve birçok eleştiri aldı. Hatta hesap makinesinde “1+2+3” işleminin sonucunun “23” olarak verilmesi dahi kullanıcıların gözünden kaçmadı.

Aynı zamanda yavaşlamanın giderilmesi için çıkarılan 11.1 sürümüne göre Home tuşunun daha geç tepki verdiği de performans testlerinde ortaya çıktı. Bunların dışında IOS 11’in önceki sürümlere göre çok daha fazla pil tükettiği ve Denetim Merkezinde bulunan Wi-Fi ve Bluetooth butonları ile işlevlerin tam olarak kapatılamaması sorunları da devam etti.

11.3 ile neler gelecek

Apple’ın tekrardan geliştirdiği IOS sistemi ile birlikte yavaşlama, pil tüketiminin fazla olması, hesap makinesindeki sorunlar ve Denetim Merkezinden kapatılamayan Wi-Fi ve Bluetooth işlevleri gibi sorunları çözmesi bekleniyor.

11.3 hangi cihazlarda kullanılabilecek?

IOS 11.3 güncellemesini alabilecek iPhone ve iPad cihazları ise şöyle:

iPhone X

iPhone 8 Plus

iPhone 8

iPhone 7

iPhone 7 Plus

iPhone 6s Plus

iPhone 6s

iPhone 6

iPhone 6 Plus

iPhone SE

iPhone 5s

6’ncı nesil iPod Touch

12.9 inç iPad Pro

Yeni 9.7 inç iPad

9.7 inç iPad Pro

iPad Air ve Air 2

iPad mini 2,3,4,5,6

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP