DOLAR

32,5876

0.35%
EURO

34,8644

0.35%
ALTIN(gr)

2.495,96

0,48%
BİST 100

%
Yaşlılar ve Engelli Vatandaşlara Son Dakika Başvurular İçin Kritik Tarih
  • Finans 365
  • Finans
  • Yaşlılar ve Engelli Vatandaşlara Son Dakika Başvurular İçin Kritik Tarih

Yaşlılar ve Engelli Vatandaşlara Son Dakika Başvurular İçin Kritik Tarih

Vatandaşların devlet desteklerinde beklentileri oldukça arttı. Her gün zam haberi almak için ekranlardan ayrılmıyorlar. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:46
Yaşlılar ve Engelli Vatandaşlara Son Dakika Başvurular İçin Kritik Tarih
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet desteklerinin zamlanması vatandaş için önemli bir konu haline geldi. Devlet desteklerine zam yapacak olan devletin önünde bu zaman kadar ciddi bir veri yoktu. Gerek enflasyon verileri gerek memur maaşları daha tam netleşmemişken devlet desteklerine zam yapılması mümkün görüyordu. Pandemi her vatandaşı olumsuz etkilese de hala bazı destek ödemelerine zam gelmemesi vatandaşın canını sıkıyordu ki devletten beklenen o hamle geldi. Açıkamaya göre gerekli tüm veriler birleştirildi ve çok rağbet gören desteklere devletten destek geldi. İlk olarak evde bakım destek ödemelerin yapılacak zam ile yaşlı ya da engelli vatandaşların yüzleri güldürülecek. Her ödeme için zam düşünen devlet her ödemeyi aynı anda zamlandırma noktasında tedirgin.

Ülke Ekonomisine Yeni Ayar

Pandemi dolaysıyla milyonlarca vatandaşın devletten destek aldığı göz önünde bulundurulduğu devletin ekonomisinin bunu kaldırıp kaldırmayacağı merak konusuydu. Ancak yapılan açıklama tüm vatandaşı rahatlattı ve ödenekler dahil olma üzere yapılacak zamlar da dahil her vatandaşa yeteri kadar destek olunacağı notasında sorunun olmadığı açıklandı. Devlet dönen çarkın daha da hızı dönmesi için meslek edindirme kurslarını yürürlüğü koyacağını da belirtti. Bu sayede vatandaş hem devletten destek alacak hem de ülke ekonomisi için inisiyatif almış olacak. Evde bakım destek ödemeleri içinse başvuruların kısa zamanda başlayacağı duyuran yetkililer nu ödemeyi başvuran kişinin alamsı için de gerekli çalışmalar başlatıldı. Olası bir hırsızlık durumunun olmaması için ödemeleri sahipleri alacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP