DOLAR

32,5385

0.1%
EURO

34,8289

0%
ALTIN(gr)

2.494,23

0,40%
BİST 100

%
Emekliler ve Çalışanlar İçin Yeni Düzenleme Yolda Ödemeler Ne Zaman Gerçekleşecek?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Emekliler ve Çalışanlar İçin Yeni Düzenleme Yolda Ödemeler Ne Zaman Gerçekleşecek?

Emekliler ve Çalışanlar İçin Yeni Düzenleme Yolda Ödemeler Ne Zaman Gerçekleşecek?

Emekli olanlar ve emekli olup hâlâ çalışmaya devam eden vatandaşlar çalışma süreleri kadar tazminat alabilecek. Emekli olan vatandaşlar için bir kez tazminat alma hakkı gündemdeyken emekli olup hala çalışanlar için bu 2 tazminat hakkına denk gelecek. Kıdem tazminatı olarak değerlendirilmesi beklenen bu yeni tazminat emekli olunmasıyla beraber sıfırlanacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:46
Emekliler ve Çalışanlar İçin Yeni Düzenleme Yolda Ödemeler Ne Zaman Gerçekleşecek?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ana Koşul Emeklilik Durumunun Sağlanması

Emekli olunduktan sonra alınan tazminatla haklar sıfırlansa da tekrar çalışılmaya başlanması ile yeniden bu hak devreye girecek. Böylelikle 2 kez tazminat alma gibi bir durum oluşacak. Kriter olarak belirlenen tarih ise 1 Ekim 2008. Bu tarihte emekli olan vatandaşlar için kıdem tazminatı hakkı söz konusu olacak. Kıdem tazminatıre ’sen düzenlenen bir ödeme değil. Haktan yararlanmak isteyen vatandaş kesinlikle emeklilik dilekçesi vermek zorunda.

Kişiler emekli olduktan sonra SSK’lı olarak çalışmaya devam edebilirler. Bunun hukuken bir engeli bulunmuyor. Ancak kıdem tazminatı alabilmek için 1 Ekim 2008 tarihinden önce emekli olunması gerekiyor. Bu tarihten önce emekli olup çalışmaya başlasın veya başlamasın kıdem tazminatı hakkından yararlanamayacak. SSK’lı olarak çalışmak isteyen emekliler iki farklı yol izleyebilir. Bunlardan ilki emekli maaşı alımını reddetmek diğeri ise güvenlik destek primine tabii olmak. Birinden biri seçilmediği taktirde kişinin emeklilikten sonra SSK’lı olarak çalışması istenen bir durum olmayacaktır. Çalışanların ikinci tazminatları ise çalışma süresine göre hesaplanacak. 1.5 maaşa kadar ihbar tazminatı artabilir. Bu haktan haksız nedenden dolayı kovulan işçiler de faydalanabilir. Aynı yerden emekli olup çalışmaya devam eden kişilere ise farklı bir sistem uygulanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP