DOLAR

32,3303

0.24%
EURO

35,0937

-0.11%
ALTIN(gr)

2.296,83

0,86%
BİST 100

%
Bu Akıllı Telefonlar Bitcoin Kullanıcılarına Özel

Bu Akıllı Telefonlar Bitcoin Kullanıcılarına Özel

3 Ocak 2009'da uygulamaya konulan fakat geçtiğimiz aylarda adını daha sık duyduğumuz sanal para Bitcoin, para piyasasının en çok yatırım alan üyesi. Bitcoin alım satımını yapan yerli ve yabancı çeşitli platformlar bulunmakta. Bu platformlar kredi kartından transfer, hesaptan havale gibi imkanları kullanıcılara sunmakta.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:46
Bu Akıllı Telefonlar Bitcoin Kullanıcılarına Özel
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bitcoin kullanıcıları için Kripto özel telefon geliştirdi. Bitcoin bu kadar değerli olmasından ve son dönemlerde devlet büyüklerinden dev iş adamlarından birçok yatırımcıyı çekmesinden dolayı dolandırıcıların da dikkatini çekmekte. Bu yüzdendir ki alınması gereken güvenlik önlemleri bir hayli önemli.

Kripto Para Cüzdanı

Bitcoin kullanmak isteyenlerin bir mobil cüzdanı olması gerekmekte. Kripto para cüzdanı adı verilen bu mobil cüzdanlarına da kullanıcının telefonuna, bilgisayarına indirdiği uygulamalarla ulaşılıyor. (Kripto para cüzdanı, açık anahtar (public key) ve özel anahtarları (private key) depolayarak, platform kullanıcılarının sanal para göndermek, almak ve bakiyelerini görüntülemelerini sağlamak için blok zincirleriyle (blockchain) çalışan bir programdır.)

MWC 2018’de İlginç Ürün

Dünya para piyasası Kripto, güvenlik sorununu kendi özel akıllı telefonuyla çözecek.

İspanya’nın Barselona şehrinin 26 Şubat 2018-1 Mart 2018 tarihinde ev sahipliği yaptığı Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2018) teknolijinin dev isimleri birçok yeni ürününün tanıtımını yaptı. LG, Nokia, Samsung gibi büyük şirketlerin yaptıkları tanıtımlar dışında ilginç başka ürünlerde dikkat çekti.

Bu ilginç ürünlerden bir tanesi de, hedef kitle olarak bitcoin kullanıcılarını gören, kripto para cüzdanı içeren ve üst düzey güvenlik sistemine sahip akıllı telefonlar.

Sikurphone Sloganı “Aşılmaz Güvenlik”

Sikur ismindeki Brezilyalı şirket Bitcoin alım satımlarında ve korunmasında üst düzey güvenlik özelliğiyle ön planda olan akıllı telefonları tanıttı. Şirketin 2 yıl önce çıkardığı GranitePhone’un yerini bu telefon aldı. Sikurphone adlı telefon ”Aşılmaz Güvenlik” sloganıyla işlemleri üst düzey güvenlik önlemleriyle gerçekleştireceklerini savunuyor. Şirket kripto paraların telefondaki bulut sitemiyle saklanabileceğini belirtti. Sikur şirketi yetkilerinin diğer bir iddiası da telefonun hacklenemeyeceği. Şirket bunu kanıtlamak amacıyla 2 ay boyunca HackOne ile iş birliği yaparak bütün testleri geçtiğini belirtiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP