DOLAR

32,3527

0.26%
EURO

35,1696

0.02%
ALTIN(gr)

2.304,37

1,19%
BİST 100

%
e-Devlet Üzerinden Esnaf İçin Yeni Bir Hizmet Geliyor

e-Devlet Üzerinden Esnaf İçin Yeni Bir Hizmet Geliyor

e-Devlet hizmetleri arasına bir yenisi daha ekleniyor. Maliye Bakanlığı bu kapsamda, mükelleflerin vergi dairelerine gidip saatlerce sıra beklemekten kurtarıyor. Yüz binlerce esnaf ve sanatkarı ilgilendiren yeni düzenleme ile vergi dairesine gitmeden bütün işlemlerini e-devlet üzerinden gerçekleştirebilecek.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:46
e-Devlet Üzerinden Esnaf İçin Yeni Bir Hizmet Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hükümetten esnaflar için yeni bir düzenleme daha geliyor. Yüz binlerce esnaf ve sanatkarı ilgilendiren yeni düzenleme ile vergi dairesine gitmeden bütün işlemlerini e-devlet üzerinden gerçekleştirebilecek.

Maliye Bakanlığı, e-devlet hizmetlerine bir yenisini daha hayata geçirmek için çalışmalara başladı. Herkes tarafından çokça kullanılan internet sayesinde artık işlemler daha da kolay hale geliyor. Gelişen teknoloji sayesinde vatandaşlar devlet dairesindeki işlemlerini internet üzerinden kolaylıkla yapabiliyor. Bu sayede zaman kaybı yaşanmadan bütün işlemleri online olarak gerçekleştirilebiliyor.

Vergi Dairesine Gitmek Zorunda Kalınmayacak

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonunda düzenlenen “Defter Beyan Sistemi” tanıtım toplantısında konuşma gerçekleştirdi. Bakan Ağbal yapmış olduğu konuşmasında, artık hiçbir işlem için vergi dairesine gitmek zorunda değilsiniz diyerek, vergi dairesindeki bütün iş ve işlemlerinizi internet ortamından yapılabileceğini aktardı.

Maliye Bakanı Ağbal, “Bu sene Bakanlık olarak sözümüzdür” vergi dairelerinde artık gidip de kağıt ortamında iş yapmak, vergi dairelerinden yazı almak devrini de kapatacaklarını belirtti.

e-Devlet Üzerinden Yapılabilecek

Yeni Şafak’ın haberine göre, torba yasa tasarısına ilişkin belirtilen bilgiler kapsamında, vergi dairelerince mükellefle yapılan her türlü işlemin elektronik ortamda gerçekleştirilmesine imkan veren yetki düzenlemesine gidildiği de kaydedildi.

e-devlet hizmetleri arasına bir yenisi daha ekleniyor. Maliye Bakanlığı bu kapsamda, mükelleflerin vergi dairelerine gidip saatlerce sıra beklemekten kurtarıyor. Artık, vergi dairesine gidilmeden bütün işlemler elektronik ortamdan yapılabilecek.

Hata Payı En Aza İnecek

Maliye Bakanlığı tarafından hayata geçirilen yeni düzenleme ile yazılım kontrolleri ile insan kaynaklı hatalar da en aza indirilebilecek, hata olsa bile tespiti ve telafisi daha kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilecek. Bununla birlikte yapılan işlemlerde oluşabilecek herhangi bir suiistimal ihtimali de en aza indirilebilecek.

Sistem Nasıl Kullanılıyor?

Söz konusu istem üzerinden işlemlerini gerçekleştirmek isteyenler, www.defterbeyan.gov.tr adresi üzerinden veya gelir vergisi yönünden bağlı bulundukları vergi dairesi aracılığıyla başvuruda bulunmaları gerekiyor.

Bu kapsamda yapılacak başvurular ise mükelleflerin kendileri tarafından yapılabileceği gibi, aracılık ve sorumluluk sözleşmesi imzalanan meslek mensupları ya da meslek odaları aracılığıyla da gerçekleştirilebiliyor. Maliye Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek Defter Beyan Sistemi’ne giriş yaparak, gelir, gider, çalışan, stok, sabit kıymet gibi kayıtlar elektronik ortamda yapılabilme şansı bulunuyor.

Güncel ve sondakika ekonomi haberlerinden anlık olarak haberdar olmak için uygulamamızıindirin:

Finans365Android uygulama için TIKLAYIN

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP