DOLAR

32,3520

0.31%
EURO

35,1249

-0.03%
ALTIN(gr)

2.302,75

1,12%
BİST 100

%
Dönem Annelerin Dönemi Olacak 2 Farklı Destek Ödemesi İçin Düğmeye Basıldı
  • Finans 365
  • Gündem
  • Dönem Annelerin Dönemi Olacak 2 Farklı Destek Ödemesi İçin Düğmeye Basıldı

Dönem Annelerin Dönemi Olacak 2 Farklı Destek Ödemesi İçin Düğmeye Basıldı

Yapılan açıklamalara göre annelerin iş gücüne dahil edilmesi için 2 farklı ödemeye onay verildi. 1200 TL’ye varan ödemeler yapılacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:47
Dönem Annelerin Dönemi Olacak 2 Farklı Destek Ödemesi İçin Düğmeye Basıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışan anneler çocukları için oldukça fazla endişeleniyor. Evde olmadıkları zaman çocuklarını bakıcıya emanet etmek isteyen anneler maddi olarak çıkmaza düşüyor. Kreşler de aynı şekilde cep yakıyor. Pandemiyle beraber azalan iş gücü için kadınların varlığı çok önem taşıyor. Ancak çocuklarını bir yere emanet edemeyen anneler yavaş yavaş iş sahasından çekiliyor. Bu durum için çözüm üreten devlet annelere 2 farklı ödeme yapmaya karar verdi. Duruma göre kreş ya da bakıcı için ödeme verecek olan devlet belli şartların sağlanmasını istiyor. Çocukların yaşları ödemelerin verilmesinde kilit bir rol oynayacak. Mali durum ise dikkat edilecek 2. Bir husus olarak karşımıza çıkıyor.

Her İki Taraf da Kazanacak

SGK annelerin çalışmasını ve kendi bünyelerine dahil olunmasını en çok isteyen kurumlardan. Devlet- SGK iş birliği ile olacak bu ödeme sonrasında iş sahasında kadınların oranının artması bekleniyor. 1200 TL’den başlayacak olan ödemelerdeki amaç kadının iş gücüne katılımını artırmak bunu yaparken de çocuklarının güzel yetişmesini sağlamaktır. Ayrıca ödeme paketinin diğer bir boyutu ise bakıcı olarak çalışan kadınlara da ödeme verilecek olması. Onları da devlet bu şekilde iş gücüne dahil etmeyi planlıyor. Annelere verilecek olan 1200 TL sistemde kayıtlı bakıcı hanımefendilere verilmiş olacak. Bu sayede piyasa içinde para akışı da sağlanmış olacak. Bakıcı parası için çocukların 0-24 ay aralığında olması gerekirken kreş için bu aralık 25-66 olarak belirlendi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP