O Bakımı Üstelenen İçin Devlet Destek Sağlayacak Başvuru Şartları Belirlendi

O Bakımı Üstelenen İçin Devlet Destek Sağlayacak Başvuru Şartları Belirlendi

Çalışan çalışmayan ev hanımı emekli demeden herkese yapılan ödemelere bir yenisi daha eklendi. Hem bakım parası hem maaş ayrı ayrı ödenecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:47
O Bakımı Üstelenen İçin Devlet Destek Sağlayacak Başvuru Şartları Belirlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre birçok destek ödemesine zamlar yapıldı. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen memurların toplu görüşmesinde zam oranları bir hayli memnun ediciydi. Bu zam oranları devlet destek ödemelerine de yansıdı. Tüm ödemelerin tek kanaldan alınması da gündeme getirildi. PTT vasıtasıyla ödemelerin alınması için çalışılırken henüz net bir şey konuşulmadı. Yeni düzenlenen devlet destek paketinin dikkat çekici iki başlığı var. Bunlardan ilki yaşlılar için ödeme diğer engelli ve kronik hasta olanlar için yapılacak ödeme. İki kategori için ciddi bir ödenek ayrılmış dumurda. Diğer ödeme kalemleri ise sabit şekilde devam edecek. Pandemiyle beraber evlenme talebinde artış meydana geldi. Düğün olmadan yapılan evlilikler için devlet çeyiz parasını da ödeme kapsamına dahil etti.

İşlemler Doktor Raporuyla Halledilecek

Evde bakımamuhtaç yaşlılar için 1500 TL sadece bakım parası ödenmesine karar verildi. Bakıma muhtaç olduğunu doktor raporuyla sabitlemesi gereken vatandaşlara hastane yolları gözüküyor. Ancak bakım ücretlerini ödemeyle kalmayacak bu durum yaşlılara aylık bağlanması ile devam edecek. 700 TL’ye çıkarılan yaşlılık aylığı için 65 yaş ve üzeri olunması gerekiyor. Ayrıca emekli aylığı da alınmaması da isteniyor. İhtiyaç sahibi engelliler için de 1500 TL bakım parası ödenirken 818 TL de aylık ödeme yapılacak. %40 oranının üstünde engel durumu bulunan vatandaşlar rahatlıkla ödemelere başvurabilir. Cenaze ödemelerine de zam yapıldığını açıklayan ilgiler 716 TL ödeme yapacaklarını duyurdu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP