DOLAR

32,5271

0.22%
EURO

34,7698

0.09%
ALTIN(gr)

2.488,47

1,08%
BİST 100

%
Cep Telefonu Alımlarında Taksit Sayısı Artırıldı

Cep Telefonu Alımlarında Taksit Sayısı Artırıldı

Cep telefonu taksit sayısı ne kadar oldu? Cep telefonu alımlarında en fazla kaç taksit uygulanıyor? Elektronik eşya alımlarında uygulanan taksit sayısına ilişkin düzenleme. Ticaret Bakanlığı'ndan cep telefonu taksit sayısını belirli bir süre arıtılmasına ilişkin düzenleme.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:47
Cep Telefonu Alımlarında Taksit Sayısı Artırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazete’nin 28 Kasım tarihli sayısında Ticaret Bakanlığı’na ait bir düzenleme yer aldı.

”Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” başlığıyla yayımlanan düzenlemede bazı elektronik eşyaların taksit sayılarına dair değişiklikler yapıldığı açıklandı.

İlgili düzenleme detayları ve Resmi Gazete’de yer alan karar metni detayları şöyle,

TİCARET BAKANLIĞI’NDAN TAKSİT DÜZENLEMESİ

Hatırlanacağı üzere Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından taksit düzenlemesi Resmi Gazete’de yayımlanmıştı. Bu kararın ardından benzer bir kararda Ticaret Bakanlığı’ndan geldi. Ticaret Bakanlığı almış olduğu kararla; 3 bin 500 TL’den daha pahalı telefonların taksit sayısı 6’dan 12’ye çıkarıldı.

Alınan bir diğer karar ise televizyon ile ses ve görüntü sistemleri satışlarında taksitlendirme süresi 3, bilgisayar ve tablet bilgisayarla fiyatı 3 bin 500 liranın üzerindeki cep telefonu satışlarında 6 ay olması şeklinde.

Resmi Gazete’de Yer Alan Karar Metni

MADDE 1 – 6/8/2016 tarihli ve 29793 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmeliğin 12/B maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(2) Birinci fıkradaki süre; televizyon ile ses ve görüntü sistemleri satışlarında üç ay, bilgisayar ve tablet bilgisayar ile fiyatı üç bin beş yüz Türk Lirasının üzerinde olan cep telefonu satışlarında altı ay olarak uygulanır.”

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğe aşağıdaki geçici 3 üncü madde eklenmiştir.

“GEÇİCİ MADDE 3 – (1) 12/B maddesinin ikinci fıkrasında fiyatı üç bin beş yüz Türk Lirasının üzerinde olan cep telefonu satışlarında altı ay olan taksitlendirme süresi 31/1/2019 tarihine kadar on iki ay olarak uygulanır.”

BDDK’DA KREDİ ORANLARINI ARTIRMIŞTI

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu da elektronik eşyalarda taksit düzenlemesine ilişkin kararında, cep telefonu alımı için kullanılan tüketici kredilerinde taksit süresini 6 aydan 12 aya çıkartıldığını bildirmişti.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP