Altın ve dolar kritik eşikte! Bu seviyeler sonrası golden cross bekleniyor!
  • Finans 365
  • Altın
  • Altın ve dolar kritik eşikte! Bu seviyeler sonrası golden cross bekleniyor!

Altın ve dolar kritik eşikte! Bu seviyeler sonrası golden cross bekleniyor!

Dolara ve altına yatırım yapmış olanlar bu seviyelerin üstü görünür mü görünmez mi merak ediyorlar. Dolar yükselir mi? Altın düşer mi? Gibi sorular yatırımcılar tarafından şu dönemde sıkça sorulmaya başlandı. Son uzman görüşleri eşliğinde en güncel dolar ve altın yorumlarını derlerdik.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:47
Altın ve dolar kritik eşikte! Bu seviyeler sonrası golden cross bekleniyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altın ve dolarda Merkez Bankası faiz kararı sonrası aşırı hareketlilikler görünüyor. Yatırımcılar doğru alım ve satım noktaları konusunda kararsız. Peki uzmanlar altın ve dolar için ne diyor? İnfo Yatırım hazine biriminin hazırlamış olduğu altın ve dolar analizi.

DOLAR

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Eylül ayı toplantısı sonrasında politika faizinde 100 baz puanlık indirimi sonrasında USDTRY paritesinde yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleşmiş ve parite tarihi rekor seviyelerini test etmişti. Bu hareketlenmeler ile birlikte geçtiğimiz hafta 8.95 seviyeleri görüldü. Yeni haftaya 8.84 seviyelerinde başlangıç yapan paritede piyasalar ilk işlem gününde yurtiçinden gelecek olan TÜFE ve ÜFE verilerini takip edecek. 10:00’da açıklanacak veriler ile birlikte TL varlıklarında volatilite artacaktır. Piyasalardaki beklentiler enflasyonun Eylül ayında yıllık bazda yüzde 19.7 oranında gelebileceği yönünde. ABD kanadına baktığımızda ise 17:00’da ülkeden gelecek olan Fabrika Siparişleri verisi dolar endeksinde hareketliliği artırabilecek bir veri olarak karşımıza çıkıyor. USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 8.90117 ve 8.95439 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. 9.00 seviyesi ise psikolojik direnç noktası olarak karşımıza çıkabilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 8.80010 – 8.73221 – 8.68053 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.

ALTIN

Geride bıraktığımız Eylül ayını yaklaşık olarak yüzde 3 dolaylarında değer kaybı ile kapatan altın fiyatlarında ABD kanadında tahvil faizlerindeki yükseliş hareketleri takip ediliyor. Diğer yandan geçtiğimiz hafta ABD’den gelen işsizlik haklarından yararlanma başvuruları takip edildi ve gelen veriye göre başvurular beklentilerden yüksek geldi. Bu veri ile birlikte FED’in varlık alım azaltımını etkileyebileceği beklentileri oluşmuş ve bu beklentiler ile birlikte fiyatlarda bir miktar toparlanma hareketleri yaşanmıştı. Yeni haftaya 1761 seviyelerinde başlangıç yapan altın fiyatlarında piyasalar yeni günde ABD kanadından gelecek olan Fabrika Siparişleri verisini takip edecek. Veri ile birlikte son günlerde değer kazanımları yaşayan dolar endeksinde volatilite artacaktır. Haftaya genel bir bakış açısı ile baktığımızda ise Cuma günü ABD kanadından gelecek olan Tarım Dışı İstihdam verisi önemli ekonomik verilerden biri olarak karşımıza çıkıyor. FED’in de varlık alım programı azaltım takvimi için yakından izlediği veri piyasaların gündeminde olacak. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1765.54 – 1776.23 – 1785.11 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1750.95 – 1740.07 – 1725.15 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

Destek ve direnç seviyelerine dikkat edilmesi konusunda uyaran uzmanlar, trendin takip edilmesinin yatırımcılara faydalı olacağı konusunda uyarılarını yineliyorlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP