Altında Son Durum Nedir? Şimdi Altın Alma Zamanı Mı? Yükselir Mi Düşer Mi?
  • Finans 365
  • Altın
  • Altında Son Durum Nedir? Şimdi Altın Alma Zamanı Mı? Yükselir Mi Düşer Mi?

Altında Son Durum Nedir? Şimdi Altın Alma Zamanı Mı? Yükselir Mi Düşer Mi?

Altın fiyatları çalkantılı bir seyir izliyor. Altına yatırım yapmış olanlar altın fiyatlarının yükselip yükselmeyeceğini merak edip yakından takip ediyorlar. Altın piyasasında ve Kapalıçarşı'da son durum nedir? Çeyrek altın, yarım altın, tam altın, cumhuriyet altını, 22 ayar bileziğin gram fiyatı ve 24 ayar külçe altının gram fiyatlarını güncel olarak sizler için derledik.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:47
Altında Son Durum Nedir? Şimdi Altın Alma Zamanı Mı? Yükselir Mi Düşer Mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Altının gram fiyatı, yükseliş ile başlamasının sonrasında 505,3 tl’den işlem görmeye başladı. Çeyrek altın, an itibariyle 828 TL’den, Cumhuriyet altını ise 3 bin 375 TL’den satışa sunuluyor. Dün (8 Ekim) altının ons fiyatında meydana gelen düşüş ve paralel bir şekilde değer kaybeden altının gram fiyatı ise önceki kapanışın % 0,44 altında ve 501 liradan olacak şekilde günü tamamladı. Altının gram fiyatı, yeni güne ise yükseliş ile başlamasının hemen sonrasında saat 11. 00 itibariyle, 1 gün önceki kapanışını yüzde 0,86’nın üzerinde ve 505,3 liradan işlem görüyordu. Aynı dakikalar içerisinde ise çeyrek altın 818 Tl’den satışa sunulurken, Cumhuriyet altını ise 3 bin 375 TL’den satışa sunuluyor. Altının ons fiyatı ise an itibarı ile önceki kapanışın hemen üzerinde yani toplamda 1756 dolardan alıcı buluyor.

Altın piyasası analistlerinin yapmış oldukları açıklamalara göre, ABD’de borç limiti ile ilgili meydana gelen krizin aşılması ve emtia rakamlarının kısmen de olsa sakin bir hal alması ile beraber, küresel pazarlarda risk düşüncesinin azalma eğiliminde olduğu açıklanarak, altının ons fiyatında meydana gelen yatay seyrelmelere karşın dolar kurundaki yükseliş hareketinin yurtiçi piyasalarında altın fiyatlarında artışa neden olduğu açıklandı. Dolar/TL paritesi, an itibariyle önceki gün kapanışın %0,8 üzerinde yani 8,94 civarında bulunuyor. Bugün ise yurt içindeki veri durumunun sakin olduğunu açıklayan analistler, ABD’de açıklanması beklenen istihdam tablosundaki bilgilerin altın piyasasının nasıl bir rota edeceğini ifade etti.

Kapalıçarşı’da Son Durum Nedir?

İstanbul Kapalıçarşı’da, bugün kapanmış gerçekleştiğinde;

Çeyrek altın, 818 TL’den satışa sunulurken, Cumhuriyet altını ise o dakikalar içerisinde 3349 TL’den satıldı ve diğer taraftan 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise dün gerçekleştirilen kapanışa oranla % 0,6’ lık yükseliş ile 505,20 TL’den işlem gördü. Kapalıçarşı’da alım satımı gerçekleştirilen alsın türevlerinin, bugün kapanış fiyatları ise aşağıdaki gibidir.

Çeyrek altın: 809 TL,
Yarım altın 1617 TL,
Tam altın : 3234 TL,
22 ayar bileziğin gram fiyatı: 458 TL,
Cumhuriyet Ata: 3310,
24 ayar külçe altının gram fiyatı: 502 TL

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP