DOLAR

32,5999

0.38%
EURO

34,8008

0.18%
ALTIN(gr)

2.494,05

0,40%
BİST 100

%
Baş Ağrısı Sebepleri, Belirtileri, Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Baş Ağrısı Sebepleri, Belirtileri, Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Baş Ağrısı Sebepleri, Belirtileri, Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Baş ağrısının sebepleri nelerdir? Baş ağrısına ne iyi gelir? Baş ağrısında en etkili tedavi yöntemleri nelerdir? Sık karşılaşılan baş ağrısı sorunları ile ilgili tüm merak edilen soruların cevaplarını derledik.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:47
Baş Ağrısı Sebepleri, Belirtileri, Tedavi Yöntemleri Nelerdir?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kafatası başta olmak üzere boyun ve alın bölgelerinde çeşitli zamanlarda hemen herkes tarafından şikayet edilen bir durumdur. Ancak baş ağrısı ile her gün ya da hafta içerisinde en az birkaç gün bu durum ile karşılaşılması durumunda kronik baş ağrısı var demektir.

Bazı durumlarda aşırı yorgunluk başta olmak üzere, aşırı halsizlik ve uykusuzluk ile psikolojik problemler yine aynı şekilde baş ağrısına sebep olan diğer faktörleri oluşturur.

Baş Ağrısı Sebepleri Nelerdir?

Travmatik beyin hasarı başta olmak üzere aşırı ilaç kullanımının sebep olduğu baş ağrısının bir başka nedeni ise menenjit gibi enfeksiyonel rahatsızlıklardır. Aynı zamanda beyin içerisinde ya da beyin etrafında bulunan kan damarları ile ilgili meydana gelen problemler, yine aynı şekilde baş ağrısına sebep olan unsurlardır. İlaç kullanan kişilerde ise migren veya sinüs baş ağrıları görülür.

Baş Ağrısı Belirtileri Nelerdir?

Kronik migren belirtileri olarak daha çok 3 ay süreyle veya 1 ay içerisinde en az 15 günden daha fazla olacak şekilde baş ağrısı yaşanması durumunda kronik migren belirtileri ortaya çıkacaktır. Bu da daha çok hemikrania kontinua, yani günlük süren baş ağrısı ile kronik gerilim tipi baş ağrısı ve kronik migren şeklinde kendini gösterir.

Baş Ağrısı Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Makalenin başında da belirtildiği gibi baş ağrısı problemlerini yaşayan insanların, yaşam kaliteleri düşer. Aynı zamanda baş ağrısı, vakti zamanında tedavi edilmediği zaman çok daha değişik problemlere sebep olur. Baş ağrısını meydana gelen faktörlerin ortadan kaldırılması ile baş ağrısı tedavi yöntemlerine geçiş yapılabilir. Baş ağrısı tedavi yöntemleri ile ilgili genel itibariyle sinüs kanallarının temizlenmesi başta olmak üzere menenjit gibi problemlerin ortadan kaldırılması ve yine aynı şekilde çeşitli iltihap problemlerini gidermek amacıyla hekim tarafından önerilen antibiyotik kullanımı, baş ağrısını tedavi etmede kullanılan başlıca yöntemlerdendir. Sinüzit problemlerinin sebep olduğu baş ağrısı, zamanında tedavi edilmediği takdirde ileriki zamanlarda migren ya da kronik baş ağrısışeklinde kendini gösterir. Bu nedenle burun ve boğaz kanallarının temizlenmesi başta olmak üzere kemik yapısının yerleştiği burun kanallarının temizlenmesi sonucunda baş ağrısı ile ilgili problemler tamamen ortadan kaldırılabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP